ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: To VW ID. 2all προλογίζει ένα φτηνό ηλεκτρικό αξιοποιώντας και το παρελθόν

Αυτοκίνητο: To VW ID. 2all προλογίζει ένα φτηνό ηλεκτρικό αξιοποιώντας και το παρελθόν
Το πρωτότυπο ID. 2all ενός μικρού ηλεκτρικού μοντέλου της VW

Η VW παρουσίασε το πρωτότυπο ενός μικρού ηλεκτρικού μοντέλου που είχε προ-αναγγείλει εδώ και αρκετό καιρό. Το πρωτότυπο αυτό ονομάζεται ID. 2all, ενώ το μοντέλο παραγωγής που θα βασίζεται σε αυτό θα ονομάζεται πιθανότητα ID.2 και θα παρουσιαστεί το 2025

Τότε αναμένεται να κοστίζει γύρω στις 25.000 ευρώ, ενώ με τις τυχόν επιδοτήσεις που ενδέχεται να υπάρχουν είναι πολύ πιθανόν να πέφτει και κάτω από τις 20.000 ευρώ.

Η βάση του ID. 2all και κατά συνέπεια και του μελλοντικού ID.2 θα είναι η εκδοχή Entry του ειδικού για EVs πλαισίου MEB, ενώ πρόκειται για την πρώτη φορά που η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί σε ένα μοντέλο με την κίνηση μπροστά.

Το μήκος του ID. 2all είναι 4,05 μέτρα, δηλαδή αντίστοιχο ενός Polo, ενώ την ίδια στιγμή η VW υπόσχεται χώρους ανάλογους ενός Golf. Κάτι που επιβεβαιώνει το βαθύ πορτμπαγκάζ των 490 λίτρων που στο πρωτότυπο έχει και ένα χώρο που ασφαλίζει και στον οποίο μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και ένα laptop.

Στο ταμπλό κυριαρχούν οπτικά ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,9 ιντσών -μια από τις διαμορφώσεις του παραπέμπει άμεσα στο Golf της πρώτης γενιάς- και η οθόνη αφής των 12,9 ιντσών του συστήματος infotainment.

To concept έχει ένα ηλεκτροκινητήρα 226 ίππων που όπως είπαμε κινεί τους εμπρός τροχούς και εξασφαλίζει ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 7,0 δεύτερα. Την ίδια στιγμή η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 160 χλμ./ ώρα, ενώ η αυτονομία θα φτάνει θεωρητικά μέχρι και τα 450 χιλιόμετρα.

Τελευταία άφησα την εμφάνιση του ID. 2all γιατί τη θεωρώ ιδιαίτερα επιτυχημένη, όχι μόνο γιατί δείχνει σύγχρονο και νεανικό αλλά κυρίως γιατί είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως Volkswagen. Κάτι που δεν μπορώ να πω πως ισχύει για τα πιο πολλά μοντέλα της υπο-μάρκας ID.

Έξυπνα οι σχεδιαστές της γερμανικής εταιρείας έχουν χρησιμοποιήσει στοιχεία που είναι απόλυτα συνδεδεμένα με αυτή, όπως την πίσω κολώνα η διαμόρφωση της οποίας παραπέμπει άμεσα στο αρχέτυπο Golf αλλά και στις άλλες γενιές του που ακολούθησαν. Χαρακτηριστικά εδώ είναι και τα φουσκωμένα φτερά, καθώς και η οπτική σύνδεση των προβολέων.

Το ID.2 θα συμπεριλαμβάνεται στα συνολικά 10 καινούργια EVs που η VW προγραμματίζει να παρουσιάσει έως το 2026.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ