ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Ford ετοιμάζει το ηλεκτρικό Puma

H Ford ετοιμάζει το ηλεκτρικό Puma

H Ford έχει εδώ και καιρό δηλώσει τις προθέσεις της να προσθέσει στη γκάμα της ένα ηλεκτρικό Puma. Το οποίο θα κατασκευάζεται παράλληλα με τις συμβατικές εκδόσεις του μοντέλου στο εργοστάσιο της Ρουμανίας αλλά και με το E-Transit Courier. Το επαγγελματικό βαν που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Μάλιστα με το τελευταίο το Puma EV θα μοιράζεται το ίδιο πλαίσιο και το ίδιο σύστημα πρόωσης. Κάτι που σημαίνει πως η απόδοσή του θα φτάνει τους 136 ίππους και η φόρτισή του θα γίνεται με ισχύ έως και 100 kW.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως η φόρτιση της μπαταρίας, που κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ενεργειακή χωρητικότητα 55,0 kWh, από το 10 έως το 80% θα διαρκεί μόλις 35 λεπτά.

Όσο για την αυτονομία θα είναι περίπου 350 χιλιόμετρα, τιμή καλή για τη συγκεκριμένη κατηγορία ηλεκτρικών SUVs, στην οποία ανήκουν ήδη το Peugeot e-2008, το Opel Mokka-e ενώ θα προστεθούν και άλλα στη συνέχεια.

Όσο για την τιμή του ηλεκτρικού Ford Puma υπολογίστε πως θα ξεκινά περίπου από τις 35.000 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλες πιο ισχυρές εκδόσεις του. Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν οι ηλεκτροκινητήρες των 184 και των 269 ίππων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ