ΜΟΔΑ

Εβδομάδα Μόδας: η τελευταία υπόκλιση της Carolina Herrera

Εβδομάδα Μόδας: η τελευταία υπόκλιση της Carolina Herrera

"Έχω πάντα τον ίδιο εφιάλτη πριν από κάθε show" λέει η σχεδιάστρια μόδας Carolina Herrera λίγο πριν παραδώσει στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης την τελευταία συλλογή της μετά από 37 χρόνια στο τιμόνι του οίκου μόδας που ίδρυσε λίγο μετά το 1980.

"Πάμε στο χώρο, είναι όλοι εκεί και ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι δεν έχουμε ακόμη προετοιμαστεί όπως πρέπει. Οπότε πρέπει να βγω και να πω μπροστά σε όλους: μήπως μπορείτε να είστε εδώ την ίδια ώρα αύριο;" συνεχίζει. Ωστόσο η επίδειξη της στο MoMA, ένα από τα αγαπημένα της μουσεία η Herrera είχε ραφτεί για την περίσταση.

Η τελευταία υπόκλιση της στον κόσμο της μόδας συγκίνησε όσους έζησαν τη Νέα Υόρκη από παλιά και ο διάδοχος της συστήθηκε στο κοινό.

Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Wes Gordon, είναι έτοιμος να αναλάβει τον οίκο μετά από αυτό το τέλος εποχής στην αμερικανική μόδα.

Το show αποχαιρετισμός της Herrera στον οίκο που ίδρυσε το 1981 ήταν γεμάτο χρώμα και μητροπολιτική Νέα Υόρκη στα χρώματα που η σχεδιάστρια πάντα λάτρευε.

Η γεννημένη στη Βενεζουέλα Herrera θεωρείται η grande dame της αμερικανικής μόδας. "Αυτή η συλλογή είναι ένας φόρος τιμής στην πολυτέλεια, τη λάμψη και την ομορφιά. Χαρακτηρίζεται από τολμηρά, έντονα χρώματα, πλούσια υφάσματα και θηλυκές σιλουέτες" είπε στο The Cut.

H τελευταία υπόκλιση της ήταν συγκινητική. Με τους ανθρώπους του atelier στο πλευρό της και τον διάδοχο της να την αποχαιρετά με ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα η Herrera θα απολαύσει πλέον τις οικογενειακές στιγμές ως μητέρα, γιαγιά και προγιαγιά σχεδιάστρια μόδας, ως ντίβα της Νέας Υόρκης από τη Βενεζουέλα.

wwd0210cover

ΔΗΜΟΦΙΛΗ