ΜΟΔΑ

Ο Τζέιντεν Σμιθ έχει λόγο που φοράει γυναικεία ρούχα

Ο Τζέιντεν Σμιθ έχει λόγο που φοράει γυναικεία ρούχα
Instagram/ nicolasghesquiere

Ο οίκος Louis Vuitton θέλει να επαναπροσδιορίσει τη μόδα. Όχι μόνο τις γραμμές, τα υφάσματα, τις τάσεις και τις επιταγές της αλλά τη φιλοσοφία της, τα μοντέλα και τα πρότυπα της. Με τον πάντα ευρηματικό Nicolas Ghesquière στο τιμόνι του οίκου πολυτελείας ο Louis Vuitton αποφάσισε να μας υπενθυμίζει ότι το normcore (σσ. η κανονικότητα) είναι κάτι που συνεχώς πρέπει να επαναπροσδιορίζεται.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο οίκος με το λογότυπο που έχει κοπιαριστεί και ταλαιπωρηθεί μάλλον περισσότερο από κάθε άλλο από τις απομιμήσεις, αποκάλυψε έναν φανταστικό (με την κυριολεκτική έννοια του όρου) χαρακτήρα ως πρωταγωνίστρια στη νέα του καμπάνια. Για την καμπάνια του “Series 4” ο Ghesquière συνεργάστηκε με τον Ιάπωνα σχεδιαστή και σκηνοθέτη Tetsuya Nomura της Square Enix για να χρήσει την “Aστραπή”, την γνωστή στους φανατικούς gamers του επικού παιχνιδιού και βασικό χαρακτήρα του Final Fantasy “Lightning”, κεντρική φιγούρα στην καμπάνια για την τελευταία συλλογή του οίκου πολυτελείας Louis Vuitton.

https://www.instagram.com/p/p
https://www.instagram.com/p/p
https://www.instagram.com/p/p

Βέβαια ο σχεδιαστής δεν είναι ο πρώτος που χρησιμοποίησε χαρακτήρες του FF για να συστήσεις τάσεις. Το 2011 ο Tetsuya Nomura είχε ντύσει άλλους χαρακτήρες της φανταστικής εποποιίας για το περιοδικό Arena Homme + με την κολεξιόν της Prada.

Η μόδα πέρα από το φύλο

Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω αυτό το Σαββατοκύριακο ο Nicolas Ghesquière αποκάλυψε και το όραμα του για μια μόδα που χωρίς φύλο. Φωτογραφημένη από τον Βruce Weber η καμπάνια για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016 έχει έναν πρωταγωνιστή που κανένας δεν θα περίμενε. Ντυμένος με ρούχα που μέχρι τώρα ορίζαμε ως “γυναικεία” o γιος του Ουίλ Σμιθ, Τζέιντεν, φιγουράρει με τη νέα συλλογή του οίκου ρίχνοντας ακόμη μια φορά γροθιά στην πολιτικά ορθή “απεικόνιση” της μόδας.

https://www.instagram.com/p/p
https://www.instagram.com/p/p

Βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη και προφανώς ούτε η τελευταία φορά που ο Τζέιντεν Σμιθ παίζει με τη διαφορετικότητα. Άλλωστε αυτός που για πολλούς θεωρείται “Κομφούκιος" των millennials (για τις σοφίες που συχνά πυκνά ποστάρει στα κοινωνικά του δίκτυα) έχει στο παρελθόν εμφανιστεί με φόρεμα σε χορό αποφοίτησης θέλοντας να καταδείξει ότι αυτό που σήμερα ορίζουμε “αντρικό” ή “γυναικείο” είναι ένα κλισέ που ανήκει στον προηγούμενο αιώνα.

https://www.instagram.com/p/p

Διαβάστε και αυτά

Ο Valentino ανήκει στο Κατάρ

Καμία Gigi, καμία Κένταλ. Μοντέλο της χρονιάς 2015 είναι η Anna Ewers

ΔΗΜΟΦΙΛΗ