ΜΟΔΑ

O Christian Louboutin εμπνέεται από τον Κωνσταντίνο Κακανιά και δημιουργεί μια ελληνική συλλογή

O Christian Louboutin εμπνέεται από τον Κωνσταντίνο Κακανιά και δημιουργεί μια ελληνική συλλογή

Αφιερωμένη στην Ελλάδα είναι η νέα συλλογή του Christian Louboutin, του διάσημου σχεδιαστή παπουτσιών και όχι μόνο, ο οποίος έκανε μόδα τις κόκκινες σόλες.

Γιορτάζοντας την ακόρεστη αγάπη του Louboutin για τα ταξίδια, ο οίκος έχει συνηθίσει να μας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με διάφορες εποχιακές συλλογές. Φέτος είναι η σειρά της Ελλάδας, με τη σειρά Greekaba.

Την ξενάγηση του σχεδιαστή ανέλαβαν η «Κυρία Τεπενδρή» και το πιστό της κανίς Pepe, που δημιουργήθηκαν από τον εικονογράφο Κωνσταντίνο Κακανιά, φίλο του Louboutin. Η ιδιαίτερη συνεργασία των δύο δημιουργών αποτίει φόρο τιμής στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τη χειροτεχνία της Μεσογείου.

Η συλλογή περιλαμβάνει μία σειρά από αξεσουάρ όπως μπότες, ψηλοτάκουνα πέδιλα, εσπαντρίγιες, τσάντες και loafers, που έχουν δημιουργηθεί με βάση την κουλτούρα της χώρας μας, με σεβασμό στη δεξιοτεχνία και τις τεχνικές των Ελλήνων δημιουργών.

Οι τσάντες, σχεδιασμένες σε λεία δερμάτινη βάση, αποτελούνται από μοτίβα και σχέδια εμπνευσμένα από τις ζωφόρους της Αρχαιότητας σε ζεστούς γήινους τόνους. Σε άλλο σχέδιο βλέπουμε το παραδοσιακό «μπλε μάτι», ενώ αλλού μια λευκή ματ αναμόρφωση θυμίζει τις κολώνες των αρχαίων ελληνικών ναών.

Από τη χρωματική παλέτα της Greekaba δεν θα μπορούσαν να λείπουν το μπλε και το λευκό, δυο χρώματα που είναι τόσο χαρακτηριστικά συνδεδεμένα με την Ελλάδα. Τσάντες με λεπτομερή κεντήματα αντλούν έμπνευση από την παραδοσιακή ελληνική λαϊκή τέχνη ενώ το εσωτερικό τους είναι επενδυμένο με μπλε χρώμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ