ΜΟΔΑ

Η Λίντα Εβαντζελίστα αποκάλυψε την κρυφή της μάχη με τον καρκίνο του μαστού

Η Λίντα Εβαντζελίστα αποκάλυψε την κρυφή της μάχη με τον καρκίνο του μαστού
Η Λίντα Εβαντζελίστα στην ξαφνική επιστροφή της στην πασαρέλα τον περασμένο Ιούλιο, στο φινάλε της επίδειξης του οίκου Fendi στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez

Η Λίντα Εβαντζελίστα αποκάλυψε ότι έχει υποβληθεί κρυφά σε θεραπεία για καρκίνο του μαστού τον τελευταίο χρόνο, καθώς και ότι είναι η δεύτερη φορά που διαγιγνώσκεται με την ασθένεια.

Το σούπερ μόντελ της δεκαετίας του ‘90 δήλωσε στη Wall Street Journal ότι για πρώτη φορά υποβλήθηκε σε αμφοτερόπλευρη μαστεκτομή όταν τον Δεκέμβριο του 2018 εντοπίστηκε ο καρκίνος στην ετήσια μαστογραφία της. Νόμιζε ότι μετά από αυτό ήταν «καλά και έτοιμη για τη ζωή», εξήγησε, αλλά τον περασμένο Ιούλιο ανακάλυψε ένα νέο όγκο στο στήθος της. Τώρα, λέει, η πρόγνωσή της είναι «καλή, αλλά όχι σπουδαία» έχοντας υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία και ακτινοβολία.

https://www.instagram.com/p/Cw0RlkEry8Z/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Μόνο μια χούφτα άνθρωποι γνώριζαν. Και απλά δεν είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που πρέπει να μοιράζονται τα πάντα», δήλωσε η Εβαντζελίστα στη WSJ.

«Σκέφτηκα ότι θα το μοιραστώ αυτό μια μέρα, αλλά σε καμία περίπτωση όσο το περνάω Δεν θέλω η “Daily Mail” να περιμένει έξω από την πόρτα μου, όπως κάνουν κάθε φορά που συμβαίνει κάτι».

Η αποκάλυψη της Εβαντζελίστα είναι μέρος μιας μακράς, προσωπικής συνέντευξης ενόψει της κυκλοφορίας ενός νέου βιβλίου για τη μακροχρόνια επαγγελματική της σχέση με τον φωτογράφο Στίβεν Μαϊζέλ.

https://www.instagram.com/p/Cw0Y3Kqr6cq/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Για το εξώφυλλο του φθινοπωρινού τεύχους Men's Style του περιοδικού της WSJ, η Εβαντζελίστα ποζάρει στο κρεβάτι για μια σειρά ρομαντικών ασπρόμαυρων εικόνων που τράβηξε ο Μαΐζέλ. Τα μαλλιά της, όπως δήλωσε η ίδια, είναι «ολοκαίνουργια» μετά τη χημειοθεραπεία. «Ξαναβγήκαν πολύ σκούρα. Είναι ακόμα πιο σγουρά από ό,τι ήταν πριν».

Επιστροφή στη μόδα

Τον τελευταίο χρόνο, η Εβαντζελίστα έχει κάνει μια επιστροφή στη μόδα, μετά από μια περίοδο απομόνωσης. Το 2021, αποκάλυψε ότι παρουσίαζε παράδοξη υπερπλασία του λιπώδους ιστού (PAH), μια σπάνια παρενέργεια της αισθητικής θεραπείας CoolSculpting, η οποία, όπως είπε, την άφησε «βάναυσα παραμορφωμένη» από το πρήξιμο.

«Ήπια μια γουλιά από το μαγικό φίλτρο», δήλωσε στη WSJ, αναφερόμενη στην ταινία του 1992 «Ο θάνατος σου πάει πολύ», στην οποία ένα φίλτρο που δίνει νεότητα χαρίζει αθανασία σε δύο γυναίκες – αλλά με μακάβριες παρενέργειες.

Τον περασμένο Ιούλιο, η Εβαντζελίστα ανακοίνωσε ότι έκλεισε με συμβιβασμό την αγωγή ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον της εταιρείας Zeltiq Aesthetics για την αισθητική επέμβαση που πήγε στραβά, αλλά δεν αποκάλυψε τους όρους της συμφωνίας.

Από τότε το μοντέλο έχει κλείσει αρκετές εμφανίσεις υψηλού προφίλ, όπως ένα πρόσφατο εξώφυλλο στη Vogue μαζί με τη Ναόμι Κάμπελ, την Κρίστι Τέρλινγκτον και τη Σίντι Κρόφορντ (φωτογραφία κάτω), και ένα πέρασμα από το φινάλε της επίδειξης του οίκου Fendi τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε μια αιφνιδιαστική επιστροφή στην πασαρέλα.

https://www.instagram.com/p/Cvz4c3iMxyV/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σχετικά με την «καλή, αλλά όχι σπουδαία» πρόγνωσή της για τον καρκίνο, πρόσθεσε: «Ξέρω ότι είμαι με το ένα πόδι στον τάφο, αλλά έχω σκοπό να το γιορτάσω».

Με πληροφορίες από: Linda Evangelista reveals long, private battle with breast cancer by Jacqui Palumbo, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ