ΜΟΔΑ

Ένας αιώνας Balenciaga: το παρελθόν εμπνέει το σήμερα στο γαλλικό οίκο

Ένας αιώνας Balenciaga: το παρελθόν εμπνέει το σήμερα στο γαλλικό οίκο

"Ξεφύλλισα σχεδόν 30 χρόνια άλμπουμ με φωτογραφίες δημιουργιών του Cristóbal Balenciaga και σε πολλά από αυτά τα μοντέλα έσφιγγαν πάνω τους τα παλτά τους έτσι ακριβώς" είπε ο σχεδιαστής του οίκου, Demna Gvasalia στη Sarah Mower του Vogue για το ντεφιλέ της κολεξιόν Φθινόπωρο '17.

Ο Gvasalia εξήγησε ότι έθεσε στον εαυτό του στόχο να συλλάβει μια "σύγχρονη επιτήδευση" για τον οίκο που ίδρυσε ο Cristóbal Balenciaga έναν αιώνα πριν.

"Μου αρέσει η άνεση και αυτό που μπορεί να φορεθεί. Αυτές οι λέξεις, 'αδιαφορία' και 'στάση' - δεν ξέρω ποια είναι τα καινούργια συνώνυμα γι' αυτές, αλλά αυτό είναι".

Για το Dazed and Confused ξεχώρισαν εννιά δημιουργίες που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν προς τιμήν της εκατοστής επετείου γενεθλίων.

Η υπεροχή του Cristobal στο Musée Bourdelle

Η έκθεση L’ oeuvre au noir αποτίει φόρο τιμής στον δημιουργό εξετάζοντας τη σκοτεινή και ποιητική, ταυτόχρονα, φύση των σχεδίων του.

Οι επιρροές του σχεδιαστή και οι σχεδόν σαν γλυπτά από ύφασμα φόρμες και γραμμές του αντικατοπτρίζονται στις 100 δημιουργίες, που εκτίθενται στο μουσείο Bourdelle οι οποίες παραχωρήθηκαν από την Palais Galliera και από το αρχειακό υλικό του οίκου.

Ο Gvasalia εξομολογήθηκε ότι ξεκίνησε να επανερμηνεύσει αυτό που έβλεπε στις φωτογραφίες αρχείου των δημιουργιών-ορόσημο του Cristóbal, τη δεκαετία του '50.

"Στην αρχή ήθελα να κάνω πράγματα μ' αυτά, αλλά σκέφτηκα ότι ήταν πολύ. Κι έτσι αποφάσισα να το κρατήσω καθαρό" είπε ο Demna Gvasalia -προσθέτοντας τσέπες.

balenriri

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορική εκτόξευση μόδας στο διάστημα με υπογραφή Chanel

Έγκλημα μόδας: Το Παρίσι ένα απάνθρωπο σκλαβοπάζαρο ρατσισμού για μοντέλα;

Porno chic: Υποκινεί σε βιασμό η νέα καμπάνια του Yves Saint Laurent;

Πάμελα Άντερσον και Stella McCartney σύμμαχοι στην πράσινη μόδα



ΔΗΜΟΦΙΛΗ