ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H συλλογή έργων τέχνης του David Bowie δημοπρατείται από τον οίκο Sotheby's

H συλλογή έργων τέχνης του David Bowie δημοπρατείται από τον οίκο Sotheby's

"Ως συλλέκτης o ίδιος, ο Bowie αναζητούσε καλλιτέχνες με τους οποίους ένιωθε κάποια σχέση, αναζητούσε έργα, τα οποία είχαν τη δύναμη να τον συγκινήσουν ή να τον εμπνεύσουν. Αυτό είναι που τον οδήγησε συγκεκριμένα στη Βρετανική Τέχνη της αρχής και των μέσων του 20ου αιώνα, η οποία και τον οδήγησε στις ρίζες του" λέει ο Simon Hucker του οίκου Sotheby's. Αναφέρεται στη σειρά εκδηλώσεων που τιμούν τον καλλιτέχνη και τη συνδρομή του στην τέχνη.

Ανάμεσα σε αυτές, εκθέσεις (από 1-10 Νοεμβρίου η προσωπική συλλογή του Bowie θα εκτίθεται στις γκαλερί του Οίκου Sotheby's στη New Bond Street του Λονδίνου) αλλά και η δημοπρασία της πολύτιμης συλλογής του Βρετανού τον ίδιο μήνα.

Περισσότερα από 300 έργα θα αναζητήσουν τον επόμενο ιδιοκτήτης τους, εξαιρετικά δείγματα της σύγχρονης βρετανικής τέχνης που ο ίδιος αγάπησε.

Jean-Michel Basquiat, Damien Hirst, Henry Moore, Graham Sutherland και Frank Auerbach είναι μερικά από τα ονόματα των εικαστικών που συντρόφευαν τον Stardust στο σύμπαν του. "Είναι μια συλλογή που μας οδηγεί στον κόσμο του Bowie, μία από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές μορφές του 20ου αιώνα" σχολίασε ο Oliver Barker, πρόεδρος του Sotheby's Europe.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ