ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σπάνιας ομορφιάς θησαυροί του μαγικού Μπολσόι στο Μέγαρο Μουσικής

Σπάνιας ομορφιάς θησαυροί του μαγικού Μπολσόι στο Μέγαρο Μουσικής

Το Θέατρο Μπολσόι, στη σκηνή του οποίου έλαμψαν οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες του παγκόσμιου στερεώματος, φέρνει ένα μέρος από τη λάμψη του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την έκθεση "Ο μαγικός κόσμος του Θεάτρου Μπολσόι".

Από το 1776, όταν και ιδρύθηκε, το Θέατρο Μπολσόι έχει φιλοξενήσει τις πρώτες παραστάσεις έργων διάσημων δημιουργών που καθόρισαν και επηρέασαν το διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα.

Η έκθεση είναι και μια πρωτιά καθώς ποτέ ξανά το Μουσείο του Θεάτρου Μπολσόι δεν έχει παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό τα κοστούμια που φόρεσαν σπουδαίοι ερμηνευτές και ερμηνεύτριες αλλά και υπέροχα φιλοτεχνημένες μακέτες σκηνικών και αντικειμένων που χρησιμοποιήθηκαν στις παραστάσεις.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά μοναδικά όσο και εντυπωσιακά εκθέματα, όπως το φόρεμα της κορυφαίας μπαλαρίνας Μάγιας Πλισέτσκαγια στην παράσταση Άννα Καρένινα ή τα παπούτσια μπαλέτου που φορούσε η Εκατερίνα Μαξίμοβα στον Καρυοθραύστη, που φέρουν αυτόγραφο της θρυλικής χορεύτριας.

Η έκθεση, η οποία διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μουσείο του Θεάτρου Μπολσόι, εντάσσεται στις εκδηλώσεις του αφιερωματικού έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 19 Δεκεμβρίου ενώ η έκθεση ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό στις 20 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ