ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Banksy «χτύπησε» ξανά: Μοίρασε δωρεάν αφίσες στο World Travel Market

Ο Banksy «χτύπησε» ξανά: Μοίρασε δωρεάν αφίσες στο World Travel Market

Μηδενικές ήταν οι απολαβές του Banksy από τον πάγκο που έστησε, για πρώτη φορά, στο World Travel Market. Οι πωλήσεις του ήταν μηδενικές καθώς έδινε δωρεάν το «εμπόρευμά» του.

Επιθυμία του ήταν να προωθήσει το «The Walled Off Hotel» - το οποίο διαφημίζεται ως «το ξενοδοχείο με τη χειρότερη θέα στον κόσμο» - το ξενοδοχείο στα Παλαιστινιακά εδάφη, δίπλα στο Τείχος, στη δημιουργία του οποίου έχει πρωτοστατήσει.

Κατασκεύασε και ένα αντίγραφο του Τείχους που χωρίζει την Παλαιστίνη από το Ισραήλ. Ανήρτησε τη φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Instagram και έγραψε από κάτω: «Την επόμενη εβδομάδα, στήνω για πρώτη φορά πάγκο σε εμπορική έκθεση. Έχω ζωγραφίσει ένα αντίγραφο του Τείχους για να προωθήσω το Walled Off Hotel, οι γείτονες λένε ειρωνικά ότι είναι πολύ ψηλό. Θα είμαστε στο περίπτερο της Παλαιστίνης δίνοντας υλικό δωρεάν, στο World Traver Fair, κέντρο London Excel, 6 και & 7 Νοεμβρίου. Είσοδος δωρεάν, αν κάνετε στο διαδίκτυο εγγραφή, παριστάνοντας τον πράκτορα ταξιδιών».

https://www.instagram.com/p/BprkQBplwQ4

Επιπλέον έδινε δωρεάν 1.000 αφίσες κάθε μέρα του έργου του «Παλαιστίνη». Προϋπόθεση ήταν ο ενδιαφερόμενος να ισχυρίζεται ότι είναι πράκτορας ταξιδιών. Η αφίσα γράφει «Επισκεφτείτε την ιστορική Παλαιστίνη». Και από κάτω, «Άρεσε τόσο πολύ στον Ισραηλινό στρατό, που δεν έφυγαν ποτέ

Banksy: μετά το μεγάλο κόλπο στην τέχνη φέρνει τουρισμό στη Δυτική όχθη του διχασμού

Ο Banksy φρόντισε να είναι διαθέσιμη, στον επίσημο ιστότοπό του, για downloading και εκτύπωση η αφίσα.

https://www.instagram.com/p/Bp2R2QBlT5S

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ