ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στα γυρίσματα της σειράς «Έτερος Εγώ» ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Στα γυρίσματα της σειράς «Έτερος Εγώ» ο Κυριάκος Πιερρακάκης
O υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης βρέθηκε στα γυρίσματα της σειράς «Έτερος Εγώ» facebook

Στα γυρίσματα του τρίτου κύκλου της σειράς «Έτερος Εγώ» βρέθηκε το Σάββατο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μαζί με τον υφυπουργό για τις Τηλεπικοινωνίες και το Κτηματολόγιο Θοδωρή Λιβάνιο.

«Όλοι είμαστε έτεροι, όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι, μέσα από τις διαφορετικές μας αφετηρίες, που μπορεί να περιέχουν δυσκολίες, μπορούμε να προσφέρουμε κάτι το διακριτό - ακόμα και ανεκτίμητο», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο κ. Πιερρακάκης, ευχαριστώντας τους συντελεστές της σειράς για το «σπουδαίο καλλιτεχνικό και στοχαστικό επίτευγμα».

Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης

«Έτεροι εμείς

»Με τον Thodoris Livanios επισκεφτήκαμε σήμερα το Σωτήρη Τσαφούλια, έναν εμπνευσμένο, σύγχρονο και τολμηρό Έλληνα δημιουργό, στα γυρίσματα του τρίτου κύκλου της σειράς "Έτερος Εγώ".

»Το "Έτερος Εγώ" σε κερδίζει συνολικά ως σκηνοθεσία, παραγωγή, αφήγηση. Η ταινία και έπειτα η σειρά παρουσιάζει τη μαγεία και την περιπέτεια των μαθηματικών μαζί με κομμάτια του ιστορικού πλούτου της αρχαίας Ελλάδας - και τη δύναμή τους να απαντούν σε ερωτήματα του κόσμου μας.

»Η τεχνολογία είναι πανταχού παρούσα στη σειρά, δρώντας - όπως πρέπει - πάντα επικουρικά. Ο πρωταγωνιστής, Δημήτρης Λαΐνης, τον οποίο ερμηνεύει ο εξαιρετικός Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, στην υψηλή λειτουργικότητα του Asperger και η σειρά αποτυπώνει το πως αυτό γεννά υψηλές και σπάνιες δεξιότητες. Όλοι είμαστε έτεροι, όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι, μέσα από τις διαφορετικές μας αφετηρίες, που μπορεί να περιέχουν δυσκολίες, μπορούμε να προσφέρουμε κάτι το διακριτό - ακόμα και ανεκτίμητο. Μπράβο Σωτήρη, γι’ αυτό το σπουδαίο καλλιτεχνικό και στοχαστικό επίτευγμα!

»Η συγκεκριμένη σειρά συνιστά επίσης ένα λαμπρό παράδειγμα του γεγονότος ότι η ελληνική οπτικοακουστική παραγωγή έχει δυνατότητες, μέλλον και προοπτική. Οι Έλληνες επαγγελματίες, καλλιτέχνες και τεχνικοί στο πεδίο της οπτικοακουστικής παραγωγής είναι διεθνούς επιπέδου και κάθε χρόνο το αποδεικνύουν με τη δουλειά τους ολοένα και περισσότερο. Ως Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είμαστε υπερήφανοι που η ελληνική οπτικοακουστική παραγωγή υποστηρίζεται από το ΕΚΟΜΕ, εργαλείο το οποίο έχει συμβάλει καθοριστικά στον κλάδο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ