ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι πιο σπάνιοι στίχοι του Johnny Cash θα κυκλοφορήσουν πρώτη φορά σε νέο βιβλίο

Οι πιο σπάνιοι στίχοι του Johnny Cash θα κυκλοφορήσουν πρώτη φορά σε νέο βιβλίο
Ο καλλιτέχνης της country και rock μουσικής Johnny Cash, ο οποίος πέθανε το 2003, συνέθεσε περισσότερα από 600 τραγούδια στη διάρκεια της ζωής του AP Photo/Ron Frehm

Οι στίχοι του Johnny Cash πρόκειται να συγκεντρωθούν για πρώτη φορά σε ένα νέο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο. Το βιβλίο θα περιλαμβάνει και στίχους που δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ.

Το Johnny Cash: The Life in Lyrics, του Cash γραμμένο από τον Mark Stielper, θα περιλαμβάνει σπάνιο οπτικό υλικό που δεν έχει ξαναδεί ποτέ το κοινό, μαζί με ιστορίες και σχόλια από τον γιο του Cash, John Carter Cash, και τον Stielper, τον επίσημο ιστορικό της οικογένειας Cash. Οι οπτικές συνεισφορές στο βιβλίο έχουν συγκεντρωθεί από τον Brian Dempsey, γνωστό ιστορικό του rock and roll.

Ο καλλιτέχνης της country και rock μουσικής Johnny Cash, ο οποίος πέθανε το 2003, συνέθεσε περισσότερα από 600 τραγούδια στη διάρκεια της ζωής του, συμπεριλαμβανομένων επιτυχιών όπως το Don't Take Your Guns to Town και το I Walk the Line. Κατά τη διάρκεια της 45χρονης καριέρας του έκανε περισσότερα από 70 άλμπουμ και κέρδισε 11 βραβεία Grammy.

Αυτό το βιβλίο είναι η πρώτη φορά που το Cash estate ανοίγει το αρχείο του για να μοιραστεί ιστορίες σχετικά με τη δημιουργία της μουσικής του με τους θαυμαστές του. Ο John Carter Cash είπε ότι «δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γνωρίσω τον πατέρα μου από το να κοιτάξω τα γραπτά του έργα».

«Είτε τα τραγούδια που ηχογράφησε, την ποίησή του ή το υλικό που δεν δημοσιεύτηκε στη διάρκεια της ζωής του, σε όλα έβαλε την καρδιά του, το αίμα και το πνεύμα του», συνέχισε.

«Είμαι ευλογημένος που βλέπω αυτό το βιβλίο να κυκλοφορεί και γνωρίζω ότι η λαμπρότητα και η ζωή του τιμούνται μέσω της εστίασης στο μεγαλύτερο δημιούργημα της ζωής του, τα λόγια του».

Ο Cash πούλησε περισσότερους από 90 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και μπήκε στο Hall of Fame Grammy, στο Rock and Roll Hall of Fame, στο Country Music Hall of Fame και στο Hollywood Walk of Fame.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ