ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζόνι Ντεπ: Αντιδράσεις για την επιστροφή του στο κόκκινο χαλί των Καννών

Τζόνι Ντεπ: Αντιδράσεις για την επιστροφή του στο κόκκινο χαλί των Καννών
Ο διάσημος ηθοποιός Τζόνι Ντέπ, στο κόκκινο χαλί των Καννών AP/Scott Garfitt

Η επανεμφάνιση του Τζόνι Ντεπ στην έναρξη του Φεστιβάλ των Καννών, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εκ μέρους φεμινιστριών και καλλιτεχνών που μιλούν για «αποκατάσταση» του διεθνούς σταρ.

Εκτοπισμένος από τα αμερικανικά πλατό από την εποχή της δίκης του με την πρώην σύζυγό του, την Άμπερ Χερντ, που τον κατηγορούσε για ενδοοικογενειακή βία, ο 59χρονος ηθοποιός επιστρέφει τώρα θριαμβευτικά με την ταινία «Jeanne du Barry» της Μαϊουέν.

Ο Ντεπ δεν καταδικάστηκε και αρνείται ότι βιαιοπράγησε. Θα ανέβει τα σκαλιά του Φεστιβάλ πριν από την τελετή έναρξης, με παρουσιάστρια την Κιάρα Μαστρογιάνι, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απονεμηθεί τιμητικός Χρυσός Φοίνικας στον Αμερικανό ηθοποιό Μάικλ Ντάγκλας.

Όταν ρωτήθηκε γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ταινία για την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, ο Τιερί Φρεμό, είπε ότι τον ενδιαφέρει ο Ντεπ «ως ηθοποιός», ότι κανείς δεν του απαγόρευσε να γυρίζει ταινίες και ότι η αφοσίωσή του στον κινηματογράφο είναι «εκπληκτική».

«Δεν έχω παρά μόνο έναν οδηγό στη ζωή μου, την ελευθερία να σκέφτομαι, να μιλώ, να πράττω εντός του πλαισίου του νόμου», απάντησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ