ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Aκτιβιστές αλείφουν κόκκινη μπογιά σε πίνακα του Μονέ σε μουσείο της Στοκχόλμης

Aκτιβιστές αλείφουν κόκκινη μπογιά σε πίνακα του Μονέ σε μουσείο της Στοκχόλμης
Ο πίνακας, ο οποίος είναι εγκλωβισμένος σε γυαλί, επιθεωρείται τώρα από συντηρητές του μουσείου για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποια ζημιά. photo: Wikipedia

Δύο ακτιβίστριες την Τετάρτη άλειψαν κόκκινη μπογιά και μετά κόλλησαν τα χέρια τους στο προστατευτικό γυαλί στο «The Artist's Garden at Giverny», έναν πίνακα του Γάλλου ιμπρεσιονιστή Claude Monet που εκτίθεται στο Εθνικό Μουσείο της Στοκχόλμης, ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από την οργάνωση Aterstall Vatmarker (Restore Wetlands) δείχνει την όλη «επιχείρηση».

Το γραφείο Τύπου του μουσείου επιβεβαίωσε το περιστατικό στο CNNi.

«Το απόγευμα της 14ης Ιουνίου γύρω στις 2:30 μ.μ. (8:30aET) πραγματοποιήθηκε δράση στο Εθνικό Μουσείο της Στοκχόλμης. Δύο γυναίκες λέρωσαν με κάποιο είδος μπογιάς ένα έργο τέχνης του καλλιτέχνη Μονέ στην έκθεση «The Garden – Six Centuries of Art and Nature», ανέφερε το γραφείο Τύπου του μουσείου.

«Ο πίνακας, ο οποίος είναι εγκλωβισμένος σε γυαλί, επιθεωρείται τώρα από συντηρητές του μουσείου για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποια ζημιά», συνέχισε το γραφείο Τύπου.

Η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο και συνέλαβε τις δύο γυναίκες, ανέφερε η αστυνομία της περιφέρειας της Στοκχόλμης σε δελτίο τύπου.

«Το έγκλημα αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζεται ως βανδαλισμός. Δεν είναι σαφές εάν εμπλέκονται περισσότερα άτομα από τους δύο συλληφθέντες στο περιστατικό, αλλά έχουν ελεγχθεί αρκετά άτομα και η αστυνομία, μεταξύ άλλων, θα εξετάσει την εξέλιξη των γεγονότων με τη βοήθεια των καμερών παρακολούθησης του μουσείου», αναφέρει η ανακοίνωση. είπε.

«Αποστασιοποιούμαστε από ενέργειες όπου η τέχνη ή η πολιτιστική κληρονομιά τίθενται σε κίνδυνο ζημιάς. Η πολιτιστική κληρονομιά έχει μεγάλη συμβολική αξία και είναι απαράδεκτη η επίθεση ή η καταστροφή της, για οποιοδήποτε σκοπό», δήλωσε ο Per Hedström, γενικός διευθυντής του Εθνικού Μουσείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ