ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Όλιβερ Στόουν σιχαίνεται το John Wick 4 και δεν το έκρυψε ούτε στιγμή

O Όλιβερ Στόουν σιχαίνεται το John Wick 4 και δεν το έκρυψε ούτε στιγμή
O Όλιβερ Στόουν εξέφρασε την απογοήτευσή του για πολλά από τα franchise του κινηματογράφου που βασίζονται στην ποπ κουλτούρα, αναφέροντας ως παράδειγμα το πρόσφατο John Wick 4. Associated Press

Ο σκηνοθέτης των Platoon και Natural Born Killers, Όλιβερ Στόουν, επέκρινε την κινηματογραφική δράση που εμφανίζεται στο John Wick: Chapter 4, αναφέροντας την αποστροφή του για την υπερβολική χρήση βίας που μοιάζει πολύ με βιντεοπαιχνίδι.

Συχνά αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στους κύκλους του Χόλιγουντ, ο πολυβραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της καριέρας του εστιάζοντας σε επίμαχα αμερικανικά πολιτικά ζητήματα. Πρώην στρατιώτης πεζικού που υπηρέτησε κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, πολλές από τις δικές του εμπειρίες κατά τη διάρκεια του πολέμου πέρασαν στις ταινίες του Platoon, Born of the Fourth of July και Heaven & Earth.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στο Variety, ο Στόουν εξέφρασε την απογοήτευσή του για πολλά από τα franchise του κινηματογράφου που βασίζονται στην ποπ κουλτούρα, αναφέροντας ως παράδειγμα το πρόσφατο John Wick 4. Ονομάζοντας την ταινία «αηδιαστική πέρα ​​από κάθε φαντασία», ο βετεράνος σκηνοθέτης συνέχισε να χλευάζει τις ταινίες δράσης του Κιάνου Ριβς ως άσχετες με την πραγματικότητα.

Δείτε παρακάτω τα σχόλιά του:

«Είδα το John Wick 4 στο αεροπλάνο. Νομίζω ότι η ταινία είναι αηδιαστική πέρα ​​από κάθε άποψη. Αηδιαστική απλά. Δεν ξέρω τι σκέφτεται ο κόσμος. Ίσως να έβλεπα το «G.I. Joe» αν ήμουν παιδί. Αλλά [ο Κιάνου Ριβς] σκοτώνει, τριακόσιους, τετρακόσιους ανθρώπους στη ταινία λες και είναι κουνούπια. Και ως βετεράνος μάχης, πρέπει να σας πω, καμία από αυτές τις σκηνές δεν είναι πιστευτές. Καταλαβαίνω ότι είναι ταινία, αλλά έχει γίνει βιντεοπαιχνίδι περισσότερο από κινηματογράφος.»

Και ο Όλιβερ Στόουν συνεχίζει λέγοντας:

«Έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα η συγκεκριμένη ταινία. Στο κοινό ίσως αρέσει το βιντεοπαιχνίδι. Αλλά εγώ το βαριέμαι. Πόσα αυτοκίνητα μπορούν να τρακάρουν σε μία σκηνή; Πόσα ακροβατικά μπορείτε να κάνετε μέσα σε μια μέρα; Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του «Fast and Furious» και αυτής εδώ της ταινίας; Απλά το όλο πράγμα δεν είναι αρκετά πιστευτό και καταντάει βαρετό.»

Με τα αιχμηρά σχόλια του 76χρονου σκηνοθέτη να μοιάζουν με εκείνα που είχαν προηγουμένως υποστηρίξει πολλοί από τους συγχρόνους του, όπως ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι υπάρχει μια αυξανόμενη αποσύνδεση μεταξύ της παλιάς φρουράς του Χόλιγουντ και των ταινιών που κυριαρχούν επί του παρόντος στην βιομηχανία του σινεμά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ