ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Tom Cruise μιλάει για το πιο επικίνδυνο stunt που έχει κάνει στην καριέρα του

O Tom Cruise μιλάει για το πιο επικίνδυνο stunt που έχει κάνει στην καριέρα του
Ο Tom Cruise έβαλε τον σκηνοθέτη του να βιώσει την εμπειρία του φόβου έξι φορές για να αποτυπώσει το stunt από όλες τις απαραίτητες γωνίες. Associated Press

Ο Tom Cruise, που κάνει τα δικά του stunts, έχει βάλει το σώμα του ξανά και ξανά στη γραμμή του κινδύνου για το franchise πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ως υπερκατάσκοπος Ethan Hunt, κρεμάστηκε από το ψηλότερο κτήριο του κόσμου, «κόλλησε» στο εξωτερικό ενός αεροπλάνου κατά την απογείωση και πραγματοποίησε μια στρατιωτικού επιπέδου πτώση με αλεξίπτωτο σε μεγάλο ύψος και χαμηλό άνοιγμα (HALO) τουλάχιστον 100 φορές.

Μιλώντας στο Λονδίνο πριν από την κυκλοφορία του «Mission Impossible: Dead Reckoning Part One», ο Cruise μοιράστηκε ότι, ναι, νιώθει φόβο όταν κάνει μόνος του τα stunts.

«Δεν είναι ότι δεν φοβάμαι», είπε ο ηθοποιός. «Είναι ότι δεν με πειράζει να φοβάμαι».

Και εκεί τελειώνει η αυταπάτη μας για το ποιος είναι ο πιο αληθινός και ριψοκίνδυνος ηθοποιός αυτή τη στιγμή στο Χόλυγουντ, παρά την ηλικία του.

Στην πιο πρόσφατη ταινία του Cruise μπορείτε να δείτε την οδήγηση μιας μοτοσικλέτας από έναν γκρεμό πριν πηδήξει…δεν πρέπει όμως να πούμε περισσότερα, ας το κρατήσουμε αυτό χωρίς κανένα spoiler. Το stunt γυρίστηκε στη Νορβηγία το 2020, την πρώτη μέρα της επίπονης παραγωγής της ταινίας που χτυπήθηκε από τον Covid.

«Απλώς κοιτούσα το στόχαστρο στην οθόνη και περίμενα να δω μπλε – το μπλε ήταν το χρώμα του αλεξίπτωτου του», θυμάται. «Μόλις είδα μπλε, απλώς φρόντιζα ότι ήταν τετράγωνο, γιατί αν δεν ήταν τετράγωνο, σήμαινε ότι υπήρχε δυσλειτουργία. Και δεν θα υπήρχε επιστροφή μετά από αυτό».

Ο Tom Cruise έβαλε τον σκηνοθέτη του να βιώσει την εμπειρία του φόβου έξι φορές για να αποτυπώσει το stunt από όλες τις απαραίτητες γωνίες, κάτι που φαίνεται ακόμα πιο θεαματικό στην τελική ταινία από ό,τι υποδηλώνει το υλικό που έχουμε από τα γυρίσματα.

«Είναι τόσο ικανοποιητικό να τελειώνεις μια ταινία Mission Impossible», είπε ο Tom Cruise. «Είναι τεράστια ανακούφιση όταν όλα είναι πίσω σου και όλοι είναι ασφαλείς».

Το «Dead Reckoning» βλέπει το «Mission: Impossible» να κλείνει ένα κύκλο πολύ καλών ταινιών δράσης. Επίσης πρόσφατα μάθαμε πόσο πολύ ο Tom Cruise απεχθάνεται τις υπηρεσίες streaming. Από την άλλη όμως γνωρίζει πως δεν έχει επιλογή.

Ο σταρ δίσταζε να πει πολλά για τα κακά της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά όταν το CNN συνάντησε το καστ και το συνεργείο στο Άμπου Ντάμπι – την επόμενη στάση στην παγκόσμια προωθητική περιοδεία της ταινίας – ο Tom Cruise ήταν πιο ειλικρινής.

«Δεν είμαι το είδος του ανθρώπου που θα αυτοκτονήσει», πρόσθεσε, «αλλά εργάζομαι συνεχώς για να γίνω ικανός και να προσπαθώ να κατανοήσω την τέχνη μου και τον κόσμο και απλώς να συνεχίσω να πιέζω τον εαυτό μου στα όρια του».

Ο σταρ, που αναμφισβήτητα έχει φτιάξει την δική του κατηγορία όταν πρόκειται για ήρωες δράσης του Χόλιγουντ, ανταγωνίζεται μόνο τον εαυτό του πολλά χρόνια τώρα. «Προσπαθώ για την αριστεία», είπε. «Υπάρχει πάντα μια άλλη ιστορία να πεις, πάντα υπάρχει ένα άλλο βουνό να ανέβεις. Και πάντα νιώθω ότι μπορώ να το κάνω καλύτερα».

Όσο για το τι συμβαίνει στην ταινία, το καστ και το συνεργείο κρατούν την σιωπή τους.

Το «Mission Impossible: Dead Reckoning Part One» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους παγκοσμίως από τις 12 Ιουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ