ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ρις Γουίδερσπουν «δεν είχε τον έλεγχο» σε σεξουαλική σκηνή με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ

Η Ρις Γουίδερσπουν «δεν είχε τον έλεγχο» σε σεξουαλική σκηνή με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ
Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του ψυχοσεξουαλικού θρίλερ «Fear», η Γουίδερσπουν, η οποία ήταν 19 ετών τότε, χρειάστηκε να κινηματογραφήσει μια αμφιλεγόμενη σκηνή σεξ. Associated Press

Η Ρις Γουίδερσπουν αποκαλύπτει ότι «δεν είχε τον έλεγχο» της σεξουαλικής σκηνής στο «Fear» του 1996.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Harper’s Bazaar, που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο την Τετάρτη, η ηθοποιός, η οποία έχει μιλήσει ειλικρινά για τη δημιουργία ευκαιριών για τις γυναίκες να αισθάνονται ασφαλείς και ενδυναμωμένες στο Χόλιγουντ, θυμήθηκε μια κακή εμπειρία που είχε νωρίτερα στην καριέρα της.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του ψυχοσεξουαλικού θρίλερ σκηνοθετημένου από τον Τζέιμς Φόλεϊ, η Γουίδερσπουν, η οποία ήταν 19 ετών τότε, χρειάστηκε να κινηματογραφήσει μια σκηνή σεξ σε ένα τρενάκι με τον χαρακτήρα του Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο οποίος ήταν ο έρωτά της στην ταινία.

Αν και θυμάται ότι ζήτησε από μία κασκαντέρ για να πάρει τη θέση της στη σκηνή, σημείωσε ότι τελικά «δεν είχε τον έλεγχο».

«Δεν ήταν ξεκάθαρο στο σενάριο ότι αυτό επρόκειτο να συμβεί, οπότε αυτό ήταν κάτι που νομίζω ότι ο σκηνοθέτης το σκέφτηκε μόνος του και μετά με ρώτησε στο πλατό αν θα το έκανα, και είπα, όχι.», εξήγησε εκείνη. «Δεν ήταν μια ιδιαίτερα σπουδαία εμπειρία.»

Η ταινία ακολουθεί την έφηβη Nicole (Γουίδερσπουν) που ερωτεύεται τον 23χρονο David (Γουόλμπεργκ). Αλλά η σχέση τους παίρνει μια τροπή όταν ο Ντέιβιντ του αποκαλύπτει μια πιο σκοτεινή πλευρά και γίνεται κτητικός απέναντι της.

Η Γουίδερσπουν είπε ότι δεν άφησε την τραυματική εμπειρία να την εμποδίσει από το να κυνηγήσει τους στόχους της. Αντίθετα, είπε ότι τη βοήθησε να γίνει η γυναίκα που είναι σήμερα – κάποια που παλεύει για τις γυναίκες να γίνονται σεβαστές και να ακουστεί η φωνή τους όταν πρόκειται για τη δημιουργία ταινιών.

«Σίγουρα δεν έχω τραυματιστεί από εκείνη τη σκηνή, αλλά ήταν σίγουρα μία εμπειρία που με έκανε πιο δυνατή», πρόσθεσε η ηθοποιός.

«Με έκανε να καταλάβω πού βρισκόταν η θέση μου στη σειρά της παραγωγής ταινιών. Νομίζω ότι είναι μια άλλη από αυτές τις ιστορίες που με έκαναν να θέλω να γίνω παράγοντας αλλαγής για τις γυναίκες στο Χόλυγουντ και κάποια που ίσως μπορεί να είναι σε καλύτερη θέση για να αφηγηθεί ιστορίες από τη γυναικεία προοπτική».

Και αυτό ακριβώς έχει κάνει με την εταιρεία παραγωγής της, Hello Sunshine. Η εταιρεία πολυμέσων βρίσκεται ήδη πίσω από πολλά έργα που επικεντρώνονται σε γυναίκες πρωταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένων των Big Little Lies, Gone Girl, Wild και Daisy Jones & the Six.

Αργότερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Γουίδερσπουν μοιράστηκε επίσης τις σκέψεις της σχετικά με την αναβίωση των rom-coms και το πώς είναι απόλυτα σύμφωνη με την εκτέλεση περισσότερων έργων που τηρούν τον σεβασμό προς τη γυναίκα.

Πιο πρόσφατα, πρωταγωνίστησε δίπλα στον Άστον Κούτσερ στο Your Place or Mine, ενώ πρόκειται επίσης να πρωταγωνιστήσει και να συμπαραγωγός στο You're Cordially Invited με τον Γουίλ Φέρελ.

Συνέχισε, «Σκέφτομαι συνεχώς ευκαιρίες για να κάνω ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές που είναι χαρούμενες, αισιόδοξες, αστείες – απλώς αστείες. Σκέφτομαι τι θέλω να δω την Παρασκευή το βράδυ, χρειάζομαι πραγματικά μία ευχάριστη σειρά. Νομίζω ότι ο κόσμος αναζητά λίγη φωτεινότητα μέσα σε όλο αυτό το σκότος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ