ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου της Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ

Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου της Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ
Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, τραγουδίστρια, πέθανε αφού μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια στις 12 Ιανουαρίου. Ήταν 54. Associated Press

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, το μοναχοπαίδι του θρύλου του ροκ εν ρολ Έλβις, πέθανε από απόφραξη του εντέρου, ανακοίνωσε το γραφείο του ιατροδικαστή της Κομητείας του Λος Άντζελες.

Η απόφραξη ήταν αποτέλεσμα συμφύσεων που προκλήθηκαν από χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους που υποβλήθηκε πριν από αρκετά χρόνια.

AP23030825822956.jpg
Στην περίπτωση της Πρίσλεϋ, η έκθεση διαπίστωσε ότι οι συμφύσεις προκλήθηκαν από χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους, γνωστή ως βαριατρική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε πριν από αρκετά χρόνια. photo/AP.

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, επίσης τραγουδίστρια, πέθανε αφού μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια στις 12 Ιανουαρίου. Ήταν 54.

Η τελευταία της δημόσια εμφάνιση ήταν δύο μέρες πριν τον θάνατό της, στις Χρυσές Σφαίρες.

Την ώρα του θανάτου της Πρίσλεϊ, οι τοπικές αρχές είπαν ότι έσπευσαν στο σπίτι της στο Καλαμπάσας, όπου τη βρήκαν με καρδιακή ανακοπή.

Την Πέμπτη, ο ιατροδικαστής αποφάσισε ότι πέθανε από φυσικά αίτια και είπε ότι η καρδιακή ανακοπή προκλήθηκε από «απόφραξη του λεπτού εντέρου».

Αυτό συμβαίνει όταν το λεπτό έντερο αποφράσσεται, μερικές φορές ως αποτέλεσμα καρκίνου του παχέος εντέρου, κάποιας φαρμακευτικής αγωγής ή συμφύσεων (ουλώδης ιστός) που σχηματίζονται μετά από χειρουργικές επεμβάσεις. Ορισμένες καταστάσεις που προκαλούν φλεγμονή των εντέρων μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε απόφραξη του λεπτού εντέρου.

AP23030825821461.jpg
Μετά το θάνατό της, η μητέρα της, Πρισίλα Πρίσλεϊ, υπέβαλε νομική αμφισβήτηση για την εγκυρότητα της διαθήκης, υποστηρίζοντας ότι αγνοούσε μια τροπολογία του 2016 που την είχε εκδιώξει ως διαχειρίστρια που επέβλεπε την περιουσία της Λίζα Μαρί. photo/AP.

Στην περίπτωση της Πρίσλεϋ, η έκθεση διαπίστωσε ότι οι συμφύσεις προκλήθηκαν από χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους, γνωστή ως βαριατρική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε πριν από αρκετά χρόνια.

«Πρόκειται για μια γνωστή μακροχρόνια επιπλοκή αυτού του τύπου χειρουργικής επέμβασης», σημειώνεται στην έκθεση του ιατροδικαστή.

Η Δρ Angelique Campen, γιατρός στα επείγοντα στο Ιατρικό Κέντρο Providence Saint Joseph στο Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια, είπε στον συνεργάτη του BBC στις ΗΠΑ, CBS, ότι οι θάνατοι από αποφράξεις του λεπτού εντέρου είναι σπάνιοι.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι ασθενείς σε τέτοιες περιπτώσεις βιώνουν σημαντικό πόνο και πιθανότατα θα εισαχθούν άμεσα στο νοσοκομείο.

Η Πρίσλεϊ, τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, τελικά θάφτηκε δίπλα στον γιο της Μπέντζαμιν Κιού, ο οποίος αυτοκτόνησε το 2020.

Μετά το θάνατό της, η μητέρα της, Πρισίλα Πρίσλεϊ, υπέβαλε νομική αμφισβήτηση για την εγκυρότητα της διαθήκης, υποστηρίζοντας ότι αγνοούσε μια τροπολογία του 2016 που την είχε εκδιώξει ως διαχειρίστρια που επέβλεπε την περιουσία της Λίζα Μαρί.

Αντίθετα, η τροπολογία ονόμασε τον Μπέντζαμιν Κιού και μια κόρη, τη Ρίλεϊ, ως συντρόφους. Και οι δύο ήταν παιδιά του πρώτου συζύγου της Λίζα Μαρί, Ντάνι Κιού.

Η δικαστική διαμάχη διευθετήθηκε τον Μάιο. Οι λεπτομέρειες δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα.

Γεννημένη το 1968, η Λίζα Μαρί ακολούθησε τα βήματα του πατέρα της ως μουσικός και κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ κατά τη διάρκεια της καριέρας της.

Ήταν επίσης γνωστή για τρεις γάμους υψηλού προφίλ, με τον Κιού, τον σταρ της ποπ Μάικλ Τζάκσον και τον ηθοποιό Νίκολας Κέητζ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ