ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To «Bodies» κάνει το Netflix και πάλι βασιλιά των καλών crime noir μυστηρίων

To «Bodies» κάνει το Netflix και πάλι βασιλιά των καλών crime noir μυστηρίων
Η σειρά ξεκινά στην δική μας εποχή με τη Shahara Hasan (Amaka Okafor), μία λοχία ντετέκτιβ από το Λονδίνο, να καταδιώκει έναν ύποπτο στη μέση μιας ακροδεξιάς συγκέντρωσης και να «σκοντάφτει» πάνω σε ένα πτώμα στο Longharvest Lane. photo/Netflix

Δεν μπορώ να πω ότι το Bodies βγάζει αυτό που λέμε καθαρό νόημα, αλλά επιτυγχάνει μια υγιή ισορροπία μεταξύ καλού sci-fi και αρκετά ποιοτικού noir, με την τολμηρά περίπλοκη αφήγησή του να αναδεικνύεται σταθερά από ένα κορυφαίο καστ και ισχυρές αξίες παραγωγής σε πολλές χρονικές περιόδους του αιώνα.

Κι εκεί είναι το δύσκολο.

Η σειρά πετυχαίνει να αποτυπώσει στην οθόνη διάφορες χρονικές περιόδους με πολύ καλό αποτέλεσμα.

Η σειρά ξεκινά στην δική μας εποχή με τη Shahara Hasan (Amaka Okafor), μία λοχία ντετέκτιβ από το Λονδίνο, να καταδιώκει έναν ύποπτο στη μέση μιας ακροδεξιάς συγκέντρωσης και να «σκοντάφτει» πάνω σε ένα πτώμα στο Longharvest Lane.

Το 1941, ένας ντετέκτιβ (Jacob Fortune-Lloyd’s Whiteman) στο Λονδίνο που χτυπήθηκε από τις Γερμανικές βόμβες δέχεται μια μυστηριώδη κλήση να πάει στο Longharvest Lane για να κάνει ένα pickup.

Εκεί, εν μέσω καταρρακτώδους νεροποντής, βρίσκει ξανά το ίδιο πτώμα, στον ίδιο δρόμο.

Το 1890, ένας ντετέκτιβ του Whitechapel (Hillinghead του Kyle Soller) καλείται σε ένα δρομάκι στο Longharvest Lane, όπου βρίσκει ένα πτώμα, φυσικά το ίδιο με πριν.

Ανέφερα ότι είναι το ίδιο σώμα; Και κάπου εδώ αρχίζει το μυστήριο. Το πτώμα πυροβολήθηκε μέσα από το μάτι, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ η σφαίρα. Ένα περίεργο τατουάζ βρίσκεται στον καρπό του θύματος.

Είστε περίεργοι ακόμα ή βαρεθήκατε κιόλας; Η σειρά σίγουρα καταφέρνει να σου κρατήσει το ενδιαφέρον κι αυτό είναι αδιαμφησβήτητο.

Βασισμένο στο ομώνυμο graphic novel του Si Spencer, το Bodies ακολουθεί τέσσερις ντετέκτιβ από τέσσερις διαφορετικές χρονικές περιόδους που ανακαλύπτουν το ίδιο μυστηριώδες σώμα στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Εάν είστε θιασώτης των παραδόξων του ταξιδιού στο χρόνο, πιθανότατα θα καταλάβετε τη μορφή της συνολικής ιστορίας στα μέσα της διαδρομής.

Αλλά ακόμα κι αν δεν είστε λάτρης των sci-fi ταινιών, ο παραγωγός τη σειράς διατηρεί ξεκάθαρα την κατακερματισμένη πλοκή και τα θεμέλιά της σε καλό επίπεδο.

Αν υπάρχει μια σειρά που αξίζει να δεις αυτές τις μέρες στο Netflix σίγουρα το Bodies είναι μία από αυτές και σίγουρα θα σου κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον για αρκετές ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ