RECORD DIGGING ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Forest Swords επιστρέφει με ένα σκοτεινό αλλά απολαυστικό δίσκο

Ο Forest Swords επιστρέφει με ένα σκοτεινό αλλά απολαυστικό δίσκο
Οι εικόνες που συνοδεύουν τον δίσκο σίγουρα βοηθούν να ταξιδέψεις. ένα ρετρό-φουτουριστικό γλυπτό φτιαγμένο από τον ίδιο τον Barnes. photo/Bandcamp

Έχουν περάσει έξι ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που ακούσαμε ένα νέο άλμπουμ από τον Matthew Barnes, τον γεννημένο στο Wirral καλλιτέχνη που ανήκει στους Forest Swords.

Αλλά τότε, ούτως ή άλλως, ποτέ δεν ένιωθε ότι τον απασχολούσε πολύ ο χρόνος της καθημερινότητας. Όταν το πρωτοποριακό του EP, Dagger Paths, κυκλοφόρησε το 2010, ο κόσμος της ηλεκτρονικής μουσικής είχε αρχίσει να περιστρέφεται γύρω από τις απαλές απολαύσεις του Caribou ή τα κολοσσιαία buzzsaws του dubstep της εποχής Skrillex.

Όχι ο Barnes. Πήρε το πιο αργό μονοπάτι. αποδίδοντας δικαιοσύνη σε αυτό το έντονο, υποβλητικό όνομα των Forest Swords, οδηγώντας σε πολύ πιο υπόγειες κατευθύνσεις, χρησιμοποιώντας σπηλαιώδη μπάσο, ανακατωμένους ρυθμούς και φαντασμαγορικές φωνητικές μελωδίες για να αγγίξει τα βάθη της καρδιας και των πιο ομιχλωδών επαναλήψεων του εαυτού, η μουσική του στο Bolted είναι τόσο απόκοσμη που ορισμένοι το ονόμασαν, λίγο υπερβολικά, «Witch Music».

Ευτυχώς, ο Barnes ξεπέρασε κατά πολύ αυτές τις ετικέτες της μουσικής μόδας και η μουσική του αναπτύχθηκε σε διάφορες κατευθύνσεις κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας.

Τα αγαπημένα κομμάτια του αναμειγνύονταν εξ ολοκλήρου με μυστήριο, επιτρέποντας στα ανεμοδαρμένα, ποώδη ηχοχρώματα του Wirral να φανούν στις φαντασμαγορικές συνθέσεις του, εμποτίζοντας τη συνθετική μουσική ακόμη και με το ταμπεραμέντο του ψυχεδελικού φολκ.

Ενώ πολλά από τα κομμάτια του Bolted ανοίγουν με καταστροφικό τρόπο, συνήθως δεν αργεί πολύ μέχρι να μπουν στο χορό στοιχειωμένες, μαγευτικές μελωδίες. Είναι εδώ όπου μπορείτε εύκολα να καταλάβετε γιατί ο Barnes έχει γίνει δημοφιλής για τη δουλειά του στα soundtrack τα τελευταία χρόνια: τραγούδια σαν αυτά αναπνέουν εντελώς κινηματογραφικά, είναι σαν σκηνές μιας φανταστικής ταινίας που δεν γυρίστηκε ποτέ.

Ο Barnes στήνει δυνατούς ρυθμούς και μετά, όταν αναδύεται μια κεντρική μελωδία ή ένα φασματικό φωνητικό, ανταποκρίνεται στη «σφαγή» με έναν γοητευτικό μελαγχολικό τρόμο.

Οι εικόνες που συνοδεύουν τον δίσκο σίγουρα βοηθούν να ταξιδέψεις.

Ένα ρετρό-φουτουριστικό γλυπτό φτιαγμένο από τον ίδιο τον Barnes, ένα μοναχικό άγαλμα παγωμένο από τις ίδιες του τις επιθυμίες, που θυμάται την καταστροφή ενός πολέμου που δεν έχει αρχίσει ακόμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ