ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CNN GREECE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Μελέτης Ηλίας μας μίλησε για τον έρωτα του με το θέατρο και την καινούρια του ταινία

Ο Μελέτης Ηλίας μας μίλησε για τον έρωτα του με το θέατρο και την καινούρια του ταινία
Το CNN Greece μίλησε με τον ηθοποιό, ο οποίος μας έλυσε όλες τις απορίες σχετικά με την καριέρα του, το σινεμά, τη νέα ταινία, τον τρόπο που του αρέσει να κάνει τα πράγματα στο θέατρο Νίκος Ραζής / CNN Greece

Ο Μελέτης Ηλίας είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος αγαπημένος μας ηθοποιός τον τελευταίο καιρό, ένα πρόσωπο που κάπου το έχεις δει, κάπου το ξέρεις σίγουρα.

Πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Θοδωρή Νιάρχου, «Άκου ποιος μιλάει» που μόλις έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους.

Το CNN Greece μίλησε με τον ηθοποιό, ο οποίος μας έλυσε όλες τις απορίες σχετικά με την καριέρα του, το σινεμά, τη νέα ταινία, τον τρόπο που του αρέσει να κάνει τα πράγματα στο θέατρο και πολλά άλλα.

Ποιος είναι όμως ο Μελέτης Ηλίας, αυτό το πρόσωπο που κάπου το έχεις δει, κάπου τον ξέρεις;

Ο Μελέτης Ηλίας είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Επίσης είναι και καθηγητής υποκριτικής, καθώς από την σεζόν 2018-2019 δίδαξε στην δραματική σχολή Ίασμος.

untitled-2.jpg
«Η ταινία «Άκου ποιος μιλάει» είναι μία κωμωδία, μία ρομαντική κομεντί θα έλεγα καλύτερα, που μας συστήνει τον Φώτη, έναν επιτυχημένο life coach ο οποίος κάνει τη δουλειά του πάρα πολύ καλά αλλά στην προσωπική του ζωή δυσκολεύεται πολύ.» photo/Νίκος Ραζής

Ο ίδιος σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν».

Διευκρινίζεται ότι το μικρό όνομα είναι Μελέτης και το επίθετο Ηλίας, για να μην μπερδευόματε.

Έγινε ευρέως γνωστός από το ρόλο του Σάββα Τριανταφύλλου στην οικογενειακή κωμική σειρά του Alpha TV «Το σόι σου», όπου πρωταγωνίστησε από το 2014 μέχρι το 2019.

https://www.instagram.com/p/CyyY1q8Mkel/

Αφότου αποφοίτησε από τη δραματική σχολή ξεκίνησε να εργάζεται αποκλειστικά στο θέατρο, μιας και είναι και ο μεγάλος του έρωτας από πάντα.

Εκεί έλαβε μέρος σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις, με πιο χαρακτηριστικές τις συμμετοχές του στο αρχαίο δράμα «Αίας» τη σεζόν 2005-2006, «Η Τελευταία Μάσκα» τη σεζόν 2006-2007, «Πέρσες» την ίδια περίοδο στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, όπως επίσης και στις παραστάσεις «Κασσάνδρα», «Βασιλιάς Ληρ» και «Κάρμεν».

Το 2007 επιλέχθηκε από τη σκηνοθέτιδα Πηγή Δημητρακοπούλου για έναν από τους δευτεραγωνιστικούς ρόλους στη σειρά-εποχής «Το 10» που βασιζόταν στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση.

Μετά το τέλος της σειράς δεν ακολούθησε κάποια άλλη τηλεοπτική συμμετοχή μέχρι «Το σόι σου», ωστόσο το 2008 έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στη ταινία «Το Φάντασμα».

Από τότε η καριέρα του στην τηλεόραση πήρε ανοδική πορεία και σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους και αναγνωρίσιμους ηθοποιούς της γενιάς του.

Οι δουλειές στην τηλεόραση έχουν κάνει τεράστια επιτυχία, όπως είναι η σειρά «Τα καλύτερα μας χρόνια» και στο σινεμά τα «The Bachelor».

Η νέα του ταινία «Άκου ποιος μιλάει» έκανε πρεμιέρα χτες. Πάμε να δούμε την κουβέντα που είχαμε με τον αγαπημένο Ηλία Μελέτη:

Μίλησε μας λίγο για την νέα σου ταινία «Άκου ποιος μιλάει»

Μελέτης Ηλίας: Η ταινία «Άκου ποιος μιλάει» είναι μία κωμωδία, μία ρομαντική κομεντί θα έλεγα καλύτερα, που μας συστήνει τον Φώτη, έναν επιτυχημένο life coach ο οποίος κάνει τη δουλειά του πάρα πολύ καλά αλλά στην προσωπική του ζωή δυσκολεύεται πολύ. Είναι μία ταινία που πέρα από το ρόλο μου ως ηθοποιός έχω αναλάβει και την παραγωγή της ταινίας μαζί με τον Θοδωρή Νιάρχο, που υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία, και είμαι πάρα πολύ περήφανος που καταφέραμε αυτή η ταινία να βγει στις αίθουσες από τις 26 Οκτώβρη.

untitled-3.jpg
«Σαφώς και βλέπω ελληνικό σινεμά, το οποίο έχει κάνει πολύ γενναία βήματα τα τελευταία χρόνια. Μία από τις αγαπημένες μου ταινίες η οποία είναι λίγο παλιότερη είναι το «Από τα κόκαλα βγαλμένα» του Γκορίτσα» photo/Νίκος Ραζής.

Πόσο καιρό ασχολείσαι με το θέατρο και το σινεμά και τι σε τράβηξε σε αυτό;

Μελέτης Ηλίας: Στο θέατρο εργάζομαι ανελλιπώς από το 2001, φέτος κλείνω 22 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Αλλά η αλήθεια είναι ότι στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο άργησα λίγο, ουσιαστικά δουλεύω από το 2014 και μετά. Αποφάσισα να ασχοληθώ με το θέατρο σχετικά αργά. Όταν πια είχα μπει σε μία σχολή λογιστικής και διαπίστωσα ότι αν συνεχίσω αυτό το δρόμο θα ήμουν ένας δυστυχισμένος άνθρωπος, έτσι εν μία νυκτί τα παράτησα όλα και έδωσα εξετάσεις για τη δραματική σχολή.

Τι προτιμάς, θέατρο ή σινεμά;

Μελέτης Ηλίας: Νομίζω ότι το θέατρο είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να το αποχωριστώ ενώ το σινεμά και κατ' επέκταση και η τηλεόραση είναι το έξτρα στη δουλειά μου. Γνωρίζοντας ότι σήμερα έχω αύριο μπορεί να μην έχω, έχω την εντύπωση ότι όλοι οι ηθοποιοί έχουμε ως κύρια ασχολία μας και προτεραιότητά μας το θεατρικό σανίδι.

untitled-4.jpg
«Στο θέατρο εργάζομαι ανελλιπώς από το 2001, φέτος κλείνω 22 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Αλλά η αλήθεια είναι ότι στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο άργησα λίγο, ουσιαστικά δουλεύω από το 2014 και μετά.» photo/Νίκος Ραζής.

Διαβάζεις λογοτεχνία; Έχεις σκεφτεί ποτέ να γράψεις δικό σου σενάριο ή θεατρικό;

Μελέτης Ηλίας: Διαβάζω αρκετά, βέβαια τα τελευταία χρόνια με τα γυρίσματα δεν έχω πάρα πολύ χρόνο. Επίσης θεωρώ ότι δεν έχω το ταλέντο να αναπτύξω στο χαρτί μία ιστορία, είναι κάτι το οποίο θέλει ιδιαίτερη ευφυΐα και γνώση του αντικειμένου, οπότε αρκούμαι στον να αναπαριστώ ιστορίες άλλων.

Πώς βλέπεις την κατάσταση με τους ηθοποιούς στην Ελλάδα, μπορεί κανείς να ζήσει από αυτό;

Μελέτης Ηλίας: Θεωρώ ότι είναι μία πολύ δύσκολη δουλειά ο κλάδος μας. Έχει τρομακτική ανεργία της τάξεως του 90% και για να πει κάποιος ότι βιοπορίζεται από αυτό θα πρέπει ανελλιπώς χειμώνα-καλοκαίρι να βρίσκει δουλειά, κάτι το οποίο εκ των πραγμάτων είναι ανέφικτο. Έχω την αίσθηση ότι όλα ξεκινάνε από την εκπαίδευση, πολύ εύκολα γίνεσαι ηθοποιός αλλά πολύ δύσκολα εργάζεσαι σαν ηθοποιός.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ηθοποιός και γιατί.

Μελέτης Ηλίας: Είμαι από τους ηθοποιούς που ενώ γνώρισα το θέατρο πολύ μεγάλος έχω πάρα πολλούς αγαπημένους, και άνδρες και γυναίκες, ηθοποιούς και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θαυμάζω το ταλέντο και την ικανότητα των συναδέλφων μου και θέλω πάρα πολύ να τους φτάσω. Θέλω πολύ να καταλάβω τον μηχανισμό που τους κάνει σπουδαίους, δεν θα ήθελα να αναφέρω κάποιον συγκεκριμένο για να μην αδικήσω τους υπόλοιπους γιατί είναι πάρα πολλοί.

untitled-5.jpg
«Νομίζω ότι το θέατρο είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να το αποχωριστώ ενώ το σινεμά και κατ' επέκταση και η τηλεόραση είναι το έξτρα στη δουλειά μου.» photo/Νίκος Ραζής.

Έχεις αγαπημένες ταινίες; Βλέπεις ελληνικό σινεμά;

Μελέτης Ηλίας: Σαφώς και βλέπω ελληνικό σινεμά, το οποίο έχει κάνει πολύ γενναία βήματα τα τελευταία χρόνια. Μία από τις αγαπημένες μου ταινίες η οποία είναι λίγο παλιότερη είναι το «Από τα κόκαλα βγαλμένα» του Γκορίτσα, μία αποτύπωση της Ελληνικής πραγματικότητας και του ελληνικού συστήματος υγείας.

Με το Netflix πώς την βλέπεις την κατάσταση; Είναι καλό για το σινεμά όλο αυτό που γίνεται;

Μελέτης Ηλίας: Θεωρώ ότι το Netflix μας έκανε συντροφιά τα δύο χρόνια της καραντίνας αλλά μας έβαλε σε μία συνήθεια να βλέπουμε τα πάντα από τον καναπέ μας, η μαγεία του σινεμά είναι κάτι που δεν αντικαθίσταται τόσο εύκολα και θεωρώ ότι σιγά-σιγά ο κόσμος αρχίζει και το αναζητά και πάλι. Λαμπρή απόδειξη η Barbie και το Οppenheimer που άνοιξαν τις πόρτες στο ευρύ κοινό να ξαναμπεί στις αίθουσες.

Τι άλλο να περιμένουμε από εσένα μέσα στο 2024;

Μελέτης Ηλίας: Συνεχίζω για δεύτερη χρονιά τη «Φιλουμένα Μαρτουράνο» στο Θέατρο Δημήτρης Χορν με την υπέροχη Μαρία Ναυπλιώτου σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και ένα θίασο εξαιρετικών ηθοποιών και πρωταγωνιστώ στη σειρά του Alpha «Το προξενιό της Ιουλίας» από το ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Πολίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ