ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το κοινό τoυ Leave the World Behind δεν ικανοποιείται ακόμη κι αν βρίσκεται στην κορυφή του Netflix

Το κοινό τoυ Leave the World Behind δεν ικανοποιείται ακόμη κι αν βρίσκεται στην κορυφή του Netflix
Η ταινία, ένα αποκαλυπτικό δράμα με πρωταγωνιστές τις Τζούλια Ρόμπερτς, Μαχερσάλα Άλι, Ίθαν Χοκ και Κέβιν Μπέικον, παρήχθη από την Higher Ground Productions, την εταιρεία που ιδρύθηκε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τη σύζυγό του Μισέλ. photo/Netflix

Το Leave the World Behind ανέβηκε χτες στην Νο 1 θέση στην κατάταξη ταινιών του Netflix.

Η ταινία, ένα αποκαλυπτικό δράμα με πρωταγωνιστές τις Τζούλια Ρόμπερτς, Μαχερσάλα Άλι, Ίθαν Χοκ και Κέβιν Μπέικον, παρήχθη από την Higher Ground Productions, την εταιρεία που ιδρύθηκε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τη σύζυγό του Μισέλ.

Διασκευασμένο από το ομώνυμο μυθιστόρημα του 2020 του Rumaan Alam, το Leave the World Behind ακολουθεί μια κοινωνία που ξετυλίγεται αφού η τεχνολογική υποδομή, από τηλέφωνα μέχρι τηλεοράσεις, αρχίζει να καταρρέει.

Παρά το γεγονός ότι ανέβηκε στην κορυφή των charts της υπηρεσίας ροής – ξεπερνώντας ταινίες όπως το Family Switch και το animation The Grinch – το Leave the World Behind έλαβε μικτές κριτικές από κριτικούς και η ανταπόκριση από τους θεατές (για να μην αναφέρουμε τον Elon Musk) ήταν ακόμη πιο πολωμένη.

Στον ιστότοπο συγκέντρωσης κριτικών Rotten Tomatoes, το Leave the World Behind μπορεί να υπερηφανεύεται για τη θετική βαθμολογία των κριτικών 75%, ενώ η βαθμολογία του κοινού υστερεί μόλις στο 42%.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι θεατές έδωσαν την ετυμηγορία τους για την ταινία, με πολλούς να κάνουν το ίδιο παράπονο: η ταινία απλά δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη διάρκεια των 140 λεπτών της.

«Το Leave the World Behind είναι ένα περίεργο, συχνά αστείο, συχνά ηλίθιο και τελικά κυνικό χάος. Η ταινία παίρνει πολύ χρόνο για να φτάσει τελικά στο συμπέρασμα της, και όταν το κάνει, η ουσία είναι απαισιόδοξα καρτουνίστικη και αφηγηματικά μη ικανοποιητική. Δεν με άγγιξε», σχολίασε ένας θεατής στο X/Twitter.

«Παρακολουθώ το Leave the World Behind. Αυτό όμως είναι λάθος μάλλον. Θέλω να δω άλλα πράγματα και αυτή η ταινία είναι σχεδόν 2,5 ώρες», παραπονέθηκε ένας άλλος.

«Το Leave The World Behind δεν ήταν κακό, αλλά σίγουρα δεν χρειαζόταν να διαρκεί σχεδόν 2,5 ώρες, οι περισσότερες ταινίες δεν χρειάζεται να είναι τόσο μεγάλες», υποστήριξε κάποιος άλλος.

Μεταξύ των ταινιών που θα ακολουθήσουν το Leave the World Behind στα charts του Netflix είναι η κωμωδία Family Switch.

Το Family Switch, που κυκλοφόρησε στις αρχές αυτού του μήνα, προκάλεσε διαμάχη μεταξύ των θεατών χάρη σε ένα αστείο με επίκεντρο ένα «αιμομιξικό» φιλί.

Στην ταινία, σε σκηνοθεσία McG, τέσσερα μέλη της οικογένειας αλλάζουν σώμα, με ένα παντρεμένο ζευγάρι να παίρνει τη θέση των δύο παιδιών τους και το αντίστροφο.

Η επίμαχη σκηνή βλέπει τα δύο παιδιά, στα σώματα των γονιών τους, να αναγκάζονται να φιληθούν σε μια κοινωνική συγκέντρωση.

Το Leave the World Behind και το Family Switch είναι και τα δύο διαθέσιμα για ροή στο Netflix τώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ