ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H κόρη του Brian Jones των Rolling Stones πιστεύει πως ο πατέρας της δολοφονήθηκε

H κόρη του Brian Jones των Rolling Stones πιστεύει πως ο πατέρας της δολοφονήθηκε
Η συζήτηση για τον θάνατο του επανήλθε στην επιφάνεια καθώς έφτασε η 50ή επέτειος από το τραγικό συμβάν. Τώρα, η κόρη του Brian Jones, Barbara Marion Jones, είπε ότι ο θάνατος του πατέρα της είναι «ένα κανονικό μυστήριο». Associated Press

Η κόρη του κιθαρίστα των Rolling Stones, Brian Jones ισχυρίζεται ότι ο πατέρας της δολοφονήθηκε και η αστυνομία απέτυχε να ερευνήσει σωστά την υπόθεση.

Ο Brian Jones, ο οποίος θεωρείται ο ιδρυτής και ο αρχικός ηγέτης του συγκροτήματος, ανακαλύφθηκε νεκρός στον πάτο της πισίνας του στη φάρμα του Κόττσφορντ τον Ιούλιο του 1969.

Η τότε κοπέλα του, Anna Wohlin, ήταν ανένδοτη ότι ο Jones είχε ακόμη σφυγμό όταν τον έβγαλαν από την πισίνα, αλλά όταν έφτασαν οι γιατροί ήταν πολύ αργά και διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Ο Brian Jones, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά τη στιγμή του θανάτου του, δόθηκε επίσημη αιτία θανάτου ως «θάνατος από υπερβολική δόση ναρκωτικών».

Η συζήτηση για τον θάνατο του επανήλθε στην επιφάνεια καθώς έφτασε η 50ή επέτειος από το τραγικό συμβάν. Τώρα, η κόρη του Brian Jones, Barbara Marion Jones, είπε ότι ο θάνατος του πατέρα της είναι «ένα κανονικό μυστήριο» και ισχυρίστηκε ότι μετά από τη δική της έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πατέρας της δολοφονήθηκε.

Είπε: «Νομίζω ότι δολοφονήθηκε και νομίζω ότι η αστυνομία δεν το ερεύνησε όπως θα έπρεπε», σε συνέντευξή της στο Sky News. «Θα ήθελα πολύ να ανοίξουν ξανά [την υπόθεση] και να λάβουμε κάποιες απαντήσεις», πρόσθεσε.

Σε απάντηση, η αστυνομία δημοσίευσε πρόσφατα μια δήλωση στην οποία είπε: «Ο θάνατος του Brian Jones ερευνήθηκε το 1969 και ήταν επίσης αντικείμενο δύο ερευνών από την αστυνομία του Σάσεξ, το 1984 και το 1994, η υπόθεση έχει κλείσει».

Κατά καιρούς τα τελευταία 49 χρόνια η αστυνομία του Σάσεξ έχει λάβει επίσης μηνύματα ή αναφορές από δημοσιογράφους και άλλα άτομα σχετικά με τον θάνατο. Το καθένα εξετάζεται με βάση τα μεμονωμένα όπου χρειάζεται, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Καμία τέτοια αναφορά δεν έχει ληφθεί από το 2010 και δεν έχουν προκύψει νέα στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η αρχική ετυμηγορία του ιατροδικαστή για «θάνατο από υπερβολική δόση» ήταν εσφαλμένη. Η υπόθεση δεν έχει ανοίξει ξανά και δεν υπάρχουν σχέδια για να συμβεί αυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ