ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Michael Jordan: Μια λέσχη γκολφ για λίγους και εκλεκτούς - Το «καταφύγιο» του σταρ του NBA

Michael Jordan: Μια λέσχη γκολφ για λίγους και εκλεκτούς - Το «καταφύγιο» του σταρ του NBA
Ο καλύτερος παίκτης που έχει ποτέ περάσει από το NBA είναι τεράστιος φαν του γκολφ κι έτσι αποφάσισε να φτιάξει το δικό του, γιγαντιαίο, γήπεδο γκολφ. Associated Press

Υπάρχει μια μικρή γωνιά του κόσμου που ο Michael Jordan λατρεύει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη - το δικό του προσωπικό καταφύγιο αθλητικής ευδαιμονίας. Δεν βρίσκεται στο Σικάγο, ούτε έχει όπως θα υπέθετε κανείς, γήπεδο μπάσκετ. Ο καλύτερος παίκτης που έχει ποτέ περάσει από το NBA είναι τεράστιος φαν του γκολφ κι έτσι αποφάσισε να φτιάξει το δικό του, γιγαντιαίο, γήπεδο γκολφ.

The Grove XXIII – ένα νεύμα στο νούμερο της φανέλας του No. 23 — είναι ο δικός του παράδεισος του γκολφ, ένα ιδιωτικό κλαμπ κρυμμένο στα περίχωρα του Hobe Sound της Φλόριντα. Εξαιρετικά αποκλειστικό, λίγοι το έχουν δει και ακόμα λιγότεροι έχουν παίξει γκολφ σε αυτό.

Για να ανταποκριθεί στη δεύτερη απαίτηση του Jordan για το γήπεδο, η ομάδα των αρχιτεκτόνων διέθεσε 20 στρέμματα για να κατασκευάσει μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση πρακτικής άσκησης που ο σχεδιαστής πιστεύει ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη της στον κόσμο.

Το Grove XXIII, άνοιξε το φθινόπωρο του 2019. Η έκταση περιλαμβάνει ένα γήπεδο 18 οπών, μια κύρια λέσχη, μια πύλη, μια εγκατάσταση εκμάθησης και μια περιοχή εξάσκησης.

Υπάρχουν ακόμη και drones που παραδίδουν σνακ και ποτά στα μέλη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στη λίστα των μελών συμπεριλαμβάνονται διασημότητες και επαγγελματίες αθλητές που όλοι έχουν λάβει προσωπικές προσκλήσεις από τον ίδιο τον Jordan.

Η λέσχη των 15.000 τετραγωνικών ποδιών σχεδιάστηκε από τους Nichols Architects και Dailey Janssen και η καμπύλη δομή είναι εμπνευσμένη από την ακρίβεια και τη ροή μιας καλής βολής στο γκολφ.

Στο εσωτερικό υπάρχουν ένα κατάστημα με εξαρτήματα γκολφ, μπαρ, χώροι αναψυχής και αποδυτήρια ανδρών και γυναικών.

Το γήπεδο του γκολφ βρίσκεται σε ένα πρώην άλσος εσπεριδοειδών και σχεδιάστηκε από τον παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή γηπέδων Bobby Weed με γνώμονα το στυλ και την ταχύτητα του παιχνιδιού του διάσημου ιδιοκτήτη του Michael Jordan.

The story behind Michael Jordan’s ultra-private, ultra-exclusive personal golf course

ΔΗΜΟΦΙΛΗ