ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Record Digging: O J Mascis επιστρέφει με πιο «απαλή» διάθεση

Record Digging: O J Mascis επιστρέφει με πιο «απαλή» διάθεση
Associated Press

Τα τελευταία 15 χρόνια, ο Αμερικανός τραγουδιστής-κιθαρίστας Joseph "J" Mascis έχει γίνει πολύ παραγωγικός όσο αφορά τα προσωπικά του άλμπουμ αλλά και αυτά των θρυλικών Dinosaur Jr.

Τα τραγούδια στο νέο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «What Do We Do Now» εξακολουθούν να ακούγονται τρυφερά αλλά διακοσμούνται όλο και περισσότερο με ηλεκτρικά σόλο, κάτι που μας αρέσει μιας και μας θυμίζει λίγο τις παλιές καλές ημέρες των Dinosaur Jr.

Δεν έχει χαθεί τίποτα από τη δυναμική της κιθάρας του και μπορεί κανείς άνετα να διακρίνει πως ο Mascis έχει βελτιωθεί στο γράψιμο τραγουδιών από τότε που ήταν διάσημος για τον θόρυβο που έβγαζε από τους ενισχυτές του.

Το σινγκλ Right Behind You φιλοξενεί το πιο δυνατό ρεφρέν, αλλά εδώ δεν υπάρχει τίποτα που να θυμίζει την παλιά του μέθοδο σαν συνθέτη. Μπορεί κανείς να διακρίνει τη συνθετική του ικανότητα να εξελίσσεται μέσα στα χρόνια και αυτό το άλμπουμ είναι η απόδειξη πως έχει πλέον φτάσει σε πολύ ψηλά επίπεδα, καθώς έχει ξεπεράσει τον πανκ, πρώιμο ήχο των Dinosaur Jr.

Φυσικά μας λείπει εκείνη η υπέροχη ωμότητα των πρώτων χρόνων της μπάντας αλλά είναι λογικό ένας συνθέτης να προχωράει σε πιο ακουστικά μονοπάτια όσο μεγαλώνει.

Στον βαθμό που το «What Do We Do Now» προσφέρει λιγότερη ικανοποίηση από τις προηγούμενες σόλο κυκλοφορίες του Mascis, είναι επειδή έχει λιγότερα να αποκαλύψει.

Ο Mascis έχει γράψει τόσα πολλά τραγούδια για τις ίδιες ανάγκες και απογοητεύσεις - τις αποτυχίες του να επικοινωνήσει, να γίνει κατανοητός και τελικά να γίνει αποδεκτός - που δεν μπορούν παρά να αρχίσουν λίγο να γίνονται κάπως επαναληπτικές.

Ωστόσο, το ελαφρύ άγγιγμα και η διάθεση του άλμπουμ το καθιστούν μια πολύ εύκολη ακρόαση, ειδικά όταν ο Mascis κλίνει προς την τρυφερότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ