ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτοί είναι οι πιο θλιμμένοι μουσικοί λάτρεις - Τι δείχνει νέα μελέτη δεδομένων

Αυτοί είναι οι πιο θλιμμένοι μουσικοί λάτρεις - Τι δείχνει νέα μελέτη δεδομένων
Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από τους επιστήμονες δεδομένων στο Preply έχει καθορίσει τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες των οποίων οι θαυμαστές είναι οι πιο λυπημένοι στον κόσμο. photo/Unsplash

Πίσω στο 1996, το συγκρότημα Take That μόλις είχε διαλυθεί. Πολλοί πανηγύρισαν τον «χωρισμό»κάτι το οποίο αποδεικνύει τη συναισθηματική σύνδεση πολλών ανθρώπων με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες. Η μουσική είναι ίσως μια από τις πιο συναισθηματικές μορφές τέχνης εκεί έξω, ικανή να αντανακλά τις περίπλοκες διαθέσεις του κοινού καθώς και να ενθαρρύνει έντονα συναισθήματα.

Για χρόνια πιστεύαμε πως οι goths ήταν μακράν οι πιο θλιμμένοι φαν από οποιαδήποτε άλλη μουσική υποκουλτούρα ή ομάδα θαυμαστών. Σίγουρα, όταν ακούτε τους The Cure και το άλμπουμ τους Pornography (1982), είναι δύσκολο να φανταστείτε τον εαυτό σας να μην αισθανθεί λύπη. Ωστόσο, μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων καλυμμένων με λευκά παλτά και προστατευτικά γυαλιά κατέρριψαν το ρεκόρ.

Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από τους επιστήμονες δεδομένων στο Preply έδειξε ότι οι fans των Panic at the Disco είναι οι πιο λυπημένοι στον κόσμο. Η οργάνωση μελέτησε περισσότερες από 200.000 αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε 92 φόρουμ θαυμαστών στο Reddit προκειμένου να καταλήξει στο παραπάνω συμπέρασμα.

Στην τρίτη θέση της λίστας, ισοβαθμώντας με τους Metallica, βρίσκονται οι Nirvana. Τα αγόρια της grunge rock συχνά αντιμετώπιζαν συναισθήματα μελαγχολίας στη μουσική τους, που τονίζονται από την τραγική αυτοκτονία του frontman Kurt Cobain. Εν τω μεταξύ, οι emo My Chemical Romance πιάνουν την δέκατη θέση στη λίστα.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι συνάδελφοι «emo πατεράδες» των My Chemical Romance, Panic! At The Disco, ακολουθούμενοi από τους Linkin Park. Εξηγώντας το σκεπτικό για τη θέση των Panic! At The Disco στην κορυφή του «chart θλίψης», η μελέτη αναφέρει:

«Ενώ η ίδια η μουσική ακούγεται αισιόδοξη και διασκεδαστική, οι στίχοι μιλάνε για θλιβερές στιγμές, με τις οποίες ο καθένας μπορεί να συνδεθεί, όπως ένα κεφάλαιο στη ζωή που τελειώνει».

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν περίμενε οι Panic! At The Disco να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας και να αφήνουν πίσω τους παραδοσιακά «μελαγχολικά μεγαθήρια» όπως είναι οι Bauhaus ή οι Joy Division.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ