ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στίβεν Τάιλερ: Απορρίφθηκε η κατηγορία για σεξουαλική επίθεση

Στίβεν Τάιλερ: Απορρίφθηκε η κατηγορία για σεξουαλική επίθεση
Ο Στίβεν Τάιλερ ζωντανά με τους Aerosmith στην σκηνή σε ζωντανή εμφάνιση στο Σιάτλ το 2017. Associated Press

Ένας αμερικανός δικαστής απέρριψε την Τετάρτη μια μήνυση που κατηγορούσε τον τραγουδιστή των Aerosmith, Στίβεν Τάιλερ, για σεξουαλική επίθεση σε πρώην έφηβο μοντέλο πριν σχεδόν 50 χρόνια.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Λιούις Κάπλαν στο Μανχάταν είπε ότι η Ζαν Μπελίνο περίμενε πάρα πολύ καιρό για να μηνύσει τον 75χρονο Τάιλερ, ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της, βάσει νόμου της Νέας Υόρκης που προστατεύει τα θύματα βίας με έμφυλο κίνητρο.

Η δικαστής είπε ότι η Μπελίνο δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για μια διετής προθεσμία για να επιδιώξει κάποια ποινή, επειδή δεν ισχυρίστηκε ότι η συμπεριφορά του Τάιλερ ενέχει «σοβαρό κίνδυνο σωματικού τραυματισμού».

Η Μπελίνο ήταν μια έφηβη που δούλευε σε μια επίδειξη μόδας στο Μανχάταν το καλοκαίρι του 1975, όταν ισχυρίστηκε ότι ένας φίλος της κανόνισε να συναντήσει τον τραγουδιστή των Aerosmith σε ένα κοντινό ξενοδοχείο. Η αγωγή της υποστήριξε ότι ο Τάιλερ, τότε περίπου 27 ετών, της επιτέθηκε σεξουαλικά δύο φορές, μία σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο και αργότερα στο ξενοδοχείο.

Ο δικηγόρος του Τάιλερ, είπε: «Συμφωνούμε με το σκεπτικό του δικαστή και είμαστε ευγνώμονες για αυτό το αποτέλεσμα εκ μέρους του πελάτη μας».

Ο Τάιλερ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια άλλη μήνυση που υποστηρίζει τη σεξουαλική επίθεση και την επίθεση που σχετίζεται με τη σχέση του με την Τζούλια Χόλκομμπ Μίσλεϊ, τότε 16, για μια περίοδο τριών ετών κατά τη διάρκεια της ίδιας δεκαετίας. Ο τραγουδιστής αρνείται τους ισχυρισμούς της Μίσλεϊ για επίθεση αλλά όχι ότι έκανε σεξ μαζί της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ