ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Stay Mello»: Η πρώτη έκθεση του Στίβεν Χάρινγκτον στη Νότια Κορέα

«Stay Mello»: Η πρώτη έκθεση του Στίβεν Χάρινγκτον στη Νότια Κορέα

Ο γνωστός Αμερικανός καλλιτέχνης Στίβεν Χάριγκτον ποζάρει για την προώθηση της νέας έκθεσής του στη Σεούλ  

Steven Harrington/Instagram @s_harrington

Στην Κορέα... μετακόμισε ο Mello, το πολύχρωμο - alter ego σκυλάκι του Αμερικανού καλλιτέχνη Στίβεν Χάρινγκτον. 

Ενα τεράστιο γλυπτό του Mello υποδέχεται τους επισκέπτες στο Μουσείο Τέχνης Amorepacific (APMA) στη Σεούλ, όπου ο καλλιτέχνης και σχεδιαστής με έδρα το Λος Άντζελες παρουσιάζει την πρώτη του μουσειακή έκθεση στη Νότια Κορέα «Stay Mello».

Επηρεασμένος από τα τοπία και τον πολιτισμό στην Καλιφόρνια, ο καλλιτέχνης είναι γνωστός για τα έργα του που συνδυάζουν μια ζωηρή χρωματική παλέτα με μια σειρά χαρακτήρων για να εξερευνά θέματα όπως η ισορροπία της ζωής, το άγχος και το υποσυνείδητο.

Στην πρώτη του έκθεση στη Νότια Κορέα ο καλλιτέχνης αναδεικνύει δημιουργικά έργα του, στα οποία διασταυρώνονται καλές τέχνες και ντιζάιν.

Η έκθεση «Steven Harrington: Stay Mello» περιλαμβάνει πάνω από 100 έργα, όπως πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, εκτυπώσεις, σχέδια, καθώς και δημιουργίες σε συνεργασία με παγκόσμια brand.

Μεταξύ άλλων παρουσιάζονται τα έργα του καλλιτέχνη ειδικά για το κτίριο, το οποίο σχεδίασε ο διάσημος Βρετανός αρχιτέκτονας Ντέιβιντ Τσίπερφιλντ, συμπεριλαμβανομένου του γιγαντιαίου γλυπτού Mello, που κρατά σφιχτά τις κολόνες του Μουσείου.

Με σήμα κατατεθέν την ψυχεδελική ποπ αισθητική του, ο Στίβεν Χάρινγκτον με την πάροδο του χρόνου, άρχισε να αναπτύσσει «μια σειρά έργων που είναι σχεδόν ένα είδος κινουμένων σχεδίων» με σκοπό να απεικονίσουν χιουμοριστικά τις «προσωπικές του αγωνίες».

Ανακοινώνοντας την έκθεση στη Σεούλ ο Χάρινγκτον έστειλε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε «όσους έχουν υποστηρίξει το έργο του μέχρι τώρα». Η έκθεση είναι αφιερωμένη σε όποιον έχει ένα όνειρο» ανέφερε σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 7 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 14 Ιουλίου 2024.

Το Μουσείο Τέχνης Amorepacific (APMA)

Το Μουσείο ιδρύθηκε αρχικά το 1979 ως χώρος έκθεσης της συλλογής του ιδρυτή του, Seo Seong-hwan, αλλά αργότερα επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει έργα από την αρχαιότητα, καθώς και σύγχρονων καλλιτεχνών απ' όλο τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ