ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Βενεζουέλα τιμά τη Φρίντα Κάλο με αφορμή τη συμπλήρωση 109 ετών από τη γέννησή της

Η Βενεζουέλα τιμά τη Φρίντα Κάλο με αφορμή τη συμπλήρωση 109 ετών από τη γέννησή της
Sean Gallup/Getty Images/Ideal Images

Τη Μεξικανή ζωγράφο, Φρίντα Κάλο, τιμά με έκθεση που διοργανώνει, γκαλερί στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, φιλοξενώντας έργα από 50 γυναίκες καλλιτέχνες της Βενεζουέλας. Η έκθεση έχει τίτλο «Για πάντα Φρίντα» και φιλοξενείται στην γκαλερί τέχνης «Φλόριντα», στο Καράκας, με αφορμή τη συμπλήρωση 109 χρόνων από την γέννηση της Κάλο.

Η φήμη της Κάλο έχει αυξηθεί στην Βενεζουέλα, ιδίως την τελευταία δεκαετία, καθώς το κοινό ξεχωρίζει τη Μεξικανή για τα αυτό-πορτρέτα της, την απεικόνιση των εμπειριών της και τις απεικονίσεις γυναικείων μορφών.

«Στην έκθεση συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες, καθώς και ερασιτέχνες, όλοι εκπρόσωποι της χώρας μας και όλοι γυναίκες. Είμαι πολύ ευχαριστημένη που όλες είχαν την ευκαιρία να εργαστούν για το όραμά τους για την Φρίντα, με ελεύθερο τρόπο», δήλωσε η Μίρλα Σότο, επιμελήτρια της έκθεσης, στο Reuters.

frida kahlo

Φρίντα Κάλο και Ντιέγκο Ριβέρα στο Μανχάταν - wikipedia

Η ζωή της Κάλο, ήταν γεμάτη από θυελλώδεις σχέσεις, αλλά και σοβαρά προβλήματα Πέθανε το 1954 σε ηλικία 47 χρόνων, ενώ η ζωή της ήταν γεμάτη πόνο και μελαγχολία εξαιτίας της πολιομυελίτιδας που πέρασε μικρή, αλλά και ενός τροχαίου που είχε στα 18 της χρόνια και το οποίο την καθήλωσε στο κρεβάτι. Ήταν παντρεμένη με τον τοιχογράφο, Ντιέγκο Ριβέρα, έναν από τους πιο αξιόλογους Μεξικανούς καλλιτέχνες της εποχής του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ