Πέθανε η κόρη του ηθοποιού Μάρτιν Σορτ σε ηλικία 42 ετών
Ο ηθοποιός Μάρτιν Σορτ
AP Photo/Chris PizzelloΈφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 23/2 σε ηλικία 42 ετών η κόρη του ηθοποιού Μάρτιν Σορτ, Κάθριν.
«Με βαθιά θλίψη επιβεβαιώνουμε τον θάνατο της Κάθριν Χάρτλεϊ Σορτ», αναφέρεται στη δήλωση της οικογένειας.
«Η οικογένεια Σορτ είναι συντετριμμένη από αυτή την απώλεια και ζητά να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά της αυτή τη στιγμή. Η Κάθριν ήταν αγαπητή σε όλους και θα τη θυμόμαστε για το φως και τη χαρά που έφερε στον κόσμο», καταλήγει.
Σύμφωνα με το TMZ, το οποίο μετέδωσε πρώτο την είδηση, η 42χρονη βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Δευτέρας, γύρω στις 18:00. Πηγή από τις αρχές ανέφερε στους Los Angeles Times ότι ο θάνατος της κοινωνικής λειτουργού αποδίδεται σε αυτοχειρία.
Ποια ήταν η Κάθριν Σορτ
Η Κάθριν ήταν ένα από τα τρία παιδιά που υιοθέτησαν ο Σορτ και η σύζυγός του, Νάνσι Ντόλμαν. Παρέμενε σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αν και περιστασιακά συνόδευε τον πατέρα της σε επίσημες εκδηλώσεις και στο κόκκινο χαλί.
Το 2006 έλαβε πτυχίο Ψυχολογίας και Σπουδών Φύλου και Σεξουαλικότητας από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) και το 2010 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Εργασία στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC). Στη συνέχεια εργάστηκε ως αδειοδοτημένη κλινική κοινωνική λειτουργός σε ιδιωτικό ιατρείο.
Σύμφωνα με το People, παρείχε επίσης υπηρεσίες υποστήριξης και ψυχοθεραπείας σε κλινική, ενώ συμμετείχε ενεργά στη φιλανθρωπική οργάνωση Bring Change 2 Mind, που εστιάζει στην ψυχική υγεία των νέων.
Η μητέρα της γνώρισε τον Μάρτιν Σορτ το 1972, στην παραγωγή του μιούζικαλ «Godspell». Παντρεύτηκαν το 1980 και απέκτησαν την Κάθριν και τους δύο μικρότερους αδελφούς της, Χένρι και Όλιβερ μέσω υιοθεσίας. Η Ντόλμαν έφυγε από τη ζωή το 2010 σε ηλικία 58 ετών, από καρκίνο των ωοθηκών.
Ο Σορτ είχε περιγράψει τα χρόνια που ακολούθησαν ως «δύσκολα» σε συνέντευξή του στον Guardian το 2012. Αυτή τη περίοδο βρίσκεται σε περιοδεία, με τον επί σειρά ετών φίλο και συμπρωταγωνιστή του στη σειρά «Only Murders in the Building», Στιβ Μάρτιν. Η επόμενη παράστασή τους είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή, στο Μιλγουόκι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μέριλ Στριπ, Μάρτιν Σορτ και Τζένιφερ Λόπεζ παρακολούθησαν την παράσταση «Oh, Mary» στο Mπρόντγουεϊ
Η από κοινού εμφάνιση της Μέριλ Στριπ και του Μάρτιν Σορτ πυροδοτεί τις φήμες για ειδύλλιο
ΕΛΤΑ: Ανανέωση του στόλου με 250 ηλεκτρικά δίκυκλα ελληνικής παραγωγής
14:02
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: F-22 Raptor και Stratotanker έστειλε ο Τραμπ στο Ισραήλ: «Αν σπείρεις τον άνεμο, θα θερίσεις θύελλες» προειδοποιεί το Ιράν
13:57
Τρία χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη: Τα συλλαλητήρια και οι συγκεντρώσεις όλη τη χώρα - Ποιοι απεργούν
13:51
Χαλκίδα: Διασωληνωμένος 14χρονος μετά από τροχαίο - Πήρε κρυφά τα κλειδιά του αυτοκινήτου των γονιών
13:49