ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Λουκέτο στην εταιρεία παραγωγής του Γουάινσταϊν;

Λουκέτο στην εταιρεία παραγωγής του Γουάινσταϊν;
REUTERS/Carlo Allegri

Το σκάνδαλο Γουάινστάιν όχι απλά δεν λέει να κοπάσει αλλά παίρνει νέες διαστάσεις καθώς, φαίνεται να μπαίνει λουκέτο στην εταιρεία παραγωγής του.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η εταιρεία παραγωγής, συνιδρυτής της οποίας είναι ο Χάρβεϊ Γουάινστάιν ενδέχεται να κλείσει ή να πωληθεί την ώρα που το μέλλον της φαντάζει αβέβαιο μετά τις σοβαρές κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικών επιθέσεων κατά του ισχυρού άνδρα του Χόλιγουντ.

Επικαλούμενη μια πηγή προσκείμενη στην εταιρεία, η αμερικανική οικονομική εφημερίδα ανέφερε ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της The Weinstein Company «είχαν συνομιλίες με πιθανούς αγοραστές» μετά την απόλυση του παραγωγού στον απόηχο του σεξουαλικού σκανδάλου που αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα σε έρευνά της η εφημερίδα New York Times.

Δύο είναι τα σενάρια που αναφέρθηκαν: η πώληση της εταιρείας που θα συνεχίσει να λειτουργεί με έναν ή περισσότερους ιδιοκτήτες ή το κλείσιμο και η πώληση των δικαιωμάτων των ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Η WSJ διευκρινίζει ότι μια επιπλέον επιλογή που βρέθηκε στο τραπέζι αλλά τελικά απορρίφθηκε ήταν η εξής: το να οριστούν ο αδελφός του Χάρβεϊ και συνιδρυτής της εταιρείας, Μπομπ Γουάινστάιν και οι πρόεδρος της εταιρείας Ντέιβιντ Γκλέισερ επικεφαλής της εταιρείας, η οποία θα μετονομαζόταν.

Η εταιρεία από την πλευρά της διαψεύδει το δημοσίευμα της Wall Street Journal.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ