ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Η Αγάπη Νικά»: η Βarbie έχει ένα μήνυμα για όλους

«Η Αγάπη Νικά»: η Βarbie έχει ένα μήνυμα για όλους

Συνεχίζοντας τη σταυροφορία για ένα κόσμο με λιγότερη μισαλλοδοξία και περισσότερο ανθρωπισμό η Barbie της Mattel φοράει ένα t-shirt και έχει ένα μήνυμα για όλους. "Love Wins" λοιπόν και η αγάπη πρέπει να νικάει για την κούκλα που ενηλικιώνεται όμορφα.

Η Barbie το 1959, όταν και δημιουργήθηκε, ήταν ένα τυποποιημένο πρότυπο ομορφιάς με χείμαρρο ξανθών μαλλιών και μη ρεαλιστικές αναλογίες σώματος.

Πλέον, με πρωτοβουλία της Mattel, η Barbie αλλάζει τη φόρμα της αλλά και τα δεδομένα έχοντας διαφορετικούς σωματότυπους και "καταγωγή".

Πρόσφατα παρουσιάστηκε η πρώτη Barbie που φοράει hijab.

Στις προσπάθειες αυτές προστίθεται μία νέα, τώρα η Barbie κάνει μία δήλωση στήριξης των δικαιωμάτων της LGBTQI (ΛΟΑΤΚΙ) κοινότητας. Στο Instagram δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες ,στις οποίες η Barbie φορά ένα T-shirt με το σύνθημα "Love Wins" (Η Αγάπη Νικά).

"Γνωρίζατε ότι τα έσοδα από τα t-shirts με το μήνυμα κατά των αποκλεισμών θα διατεθούν για τη στήριξη διαφορετικών σκοπών και μη κυβερνητικών οργανώσεων; Τι εμπνευσμένη πρωτοβουλία και πόσο υπέροχες μέρες πέρασα με την Aimee που είναι μια κούκλα!" τονίζεται στην ανάρτηση.

https://www.instagram.com/p/p

Η φράση που ήταν κραυγή διαμαρτυρίας της LGBT κοινότητας είναι γραμμένη στο μπλουζάκι που φοράει η Barbie, το οποίο είναι ένα ακριβές αντίγραφο εκείνων που διατίθενται στην ιστοσελίδα της Song.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις δίνονται απευθείας στο "The Trevor Project", μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υλοποιεί δράσεις για την πρόληψη των αυτοκτονιών νέων της LGBTQI κοινότητας.

Mόλις κάποιες εβδομάδες πριν παρουσιάστηκε η πρώτη Barbie με χιτζάμπ γράφοντας ιστορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ