ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Mπόνο: ο θάνατος τον ωρίμασε, η θηλυπρέπεια της μουσικής σκηνής τον εξοργίζει

Mπόνο: ο θάνατος τον ωρίμασε, η θηλυπρέπεια της μουσικής σκηνής τον εξοργίζει

Μην περιμένετε από τον frontman της μπάντας των U2, τον Μπόνο, να μιλήσει με λεπτομέρειες για όλες εκείνες τις στιγμές που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον θάνατο. Ο Ιρλανδός καλλιτέχνης μίλησε στο περιοδικό Rolling Stone αποκαλύπτοντας ότι βρέθηκε πολύ κοντά στο θάνατο αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψει πολλά.

Στη συζήτηση του με τον συνιδρυτή του περιοδικού Jann Wenner, ο Μπόνο αρχικά δεν ήθελε να συζητήσει τίποτα για την τραυματική εμπειρία του. "Απλά συνέβη ... οι άνθρωποι περνάνε τέτοιες στιγμές στη ζωή τους. Μπορεί να το ζουν σε ψυχολογικό επίπεδο ή σε βιολογικό. Για μένα ήταν το δεύτερο αλλά έχω πάρει αποστάσεις από όλη αυτή τη σαπουνόπερα" είπε αναφερόμενος σε όλη την ανώφελη δημοσιότητα που θα προέκυπτε από το πρόβλημα υγείας του.

"Ειδικά με όλη αυτή την εμμονή για τις ζωές των celebrities- ευτυχώς απέφυγα όλο αυτό το πανηγύρι. Θέλω να μιλήσω για το περιστατικό με τέτοιο τρόπο ώστε οι άνθρωποι να συμπληρώσουν τα κενά και να ταυτιστούν, καταλαβαίνεις τι εννοώ;" λέει.

Ο Μπόνο είχε πολλές περιπέτειες υγείας στο παρελθόν. Το 2000 υποβλήθηκε σε εξετάσεις για καρκίνο στο λάρυγγα που βγήκαν αρνητικές, έκανε επέμβαση κήλης δίσκου το 2010 και το 2014 ένα ατύχημα με μηχανή τον καθήλωσε για καιρό μετά από χειρουργική επέμβαση. Ο Μπόνο προχώρησε ακόμη παραπέρα παραλληλίζοντας την υγεία του με όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο.

"Όλη αυτή η πολιτική Αποκάλυψη στην σκηνή της Ευρώπης και των ΗΠΑ μοιάζει να συγχρονίστηκε με όσα περνούσα στη ζωή μου" λέει. "Βρέθηκα αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα όλα αυτά τα χρόνια. Το σώμα μου με προειδοποιούσε και κάποια στιγμή κατάλαβα ότι δεν είμαι άρμα μάχης όπως λέει η σύζυγος μου η Άλι" προσθέτει.

Ο Μπόνο εξομολογήθηκε ότι αυτές οι περιπέτειες υγείας του ήταν και η έμπνευση πίσω από το album της μπάντας "Songs of Experience" που κυκλοφόρησε την 1η Δεκεμβρίου. "Δεν μπορείς να γράφεις για εμπειρίες χωρίς να τις ζήσεις" πρόσθεσε.

"Η μουσική είναι πολύ κοριτσίστικη"

bono rolling

Επιπλέον ο "αρχηγός" των U2 εξέφρασε την πίστη ότι "η οργή βρίσκεται στην καρδιά του rock and roll", ένα χαρακτηριστικό, που όπως εκτιμά, λείπει από τη ροκ μουσική του 2017.

Ο Μπόνο τόνισε ότι η μουσική "έχει γίνει πολύ κοριτσίστικη" τα τελευταία χρόνια, με το hip-hop να είναι "το μόνο είδος για νεαρούς οργισμένους άνδρες προς το παρόν".

Ο τραγουδιστής του θρυλικού ροκ συγκροτήματος στην ίδια συνέντευξη θρήνησε την έλλειψη "νέων οργισμένων ανδρών" στη ροκ μουσική το 2017.

Ο Μπόνο είπε ακόμη ότι τα παιδιά του τον βοήθησαν να ανακαλύψει νέα μουσική.

"Η Τζόρνταν είναι σνομπ μουσικά, είναι indie snob. Η Ιβ ακούει hip-hop. Ο Ελάια είναι σε μπάντα και έχει πολύ δυνατά συναισθήματα για τη μουσική, αλλά δεν κάνει καμία διάκριση, ας πούμε μεταξύ των συγκροτημάτων The Who και The Killers. Ή μεταξύ των Nirvana και των Royal Blood. Δεν είναι θέμα γενεών γι αυτόν. Είναι ο ήχος και πώς τον βιώνει. Πιστεύει ότι η rock and roll επανάσταση είναι στη γωνία" πρόσθεσε. "Όταν ήμουν 16 ετών, είχα πολύ θυμό μέσα μου. Πρέπει να βρίσκεις ένα μέρος γι αυτό και για κιθάρες, ή για ντραμς. Όταν κάτι τέτοιο διατηρείται, δεν είναι καλό .... Μπορείς επίσης να το βάλεις σε φορμαλδεΰδη" πρόσθεσε.

Τελικά, τι είναι το rock & roll; "Η οργή βρίσκεται στην καρδιά του. Γι 'αυτό και οι Who ήταν ένα τόσο μεγάλο συγκρότημα. Ή είναι οι Pearl Jam. Ο Έντι έχει αυτή την οργή ... Θα επιστρέψει" τόνισε ο αρχηγός των U2.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ