ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ουίλιαμ & Μίντλετον: παροξυσμός για τους διάδοχους Βρετανίας & Σουηδίας στη Σκανδιναβία

Ουίλιαμ & Μίντλετον: παροξυσμός για τους διάδοχους Βρετανίας & Σουηδίας στη Σκανδιναβία

Οι γαλαζοαίματοι, για πολλούς "πολιτικοί από τζάκι", πουλάνε. Ως τέτοιοι οι διάδοχοι του θρόνου σε Βρετανία και Σουηδία συμμαχούν για να προσδώσουν μια ανανεωμένη δημόσια εικόνα στη μοναρχία και τους πρωταγωνιστές των πραγματικών θρόνων της εξουσίας. Σε μια ακόμη περιοδεία με ατζέντα επιδίδονται και οι πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον στην επίσκεψη τους στη Σουηδία.

Ο δούκας και η δούκισσα του Kέμπριτζ επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, όπου ενημερώθηκαν για το πώς η Σουηδία χειρίζεται θέματα ψυχικής υγείας στα παιδιά και στους νέους, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη βόρεια χώρα.

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του ταξιδιού περιλαμβάνει επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο Matteusskolan, στην καρδιά της πόλης, ώστε ο Ουίλιαμ και η Κέιτ να βρεθούν κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας ψυχικής υγείας μαζί με παιδιά που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα του Ινστιτούτου.

Το Ινστιτούτο Karolinska, το μεγαλύτερο ιατρικό ακαδημαϊκό ερευνητικό κέντρο, που δίνει το Νόμπελ Ιατρικής, εκπονεί πρόγραμμα ενημέρωσης των νέων σε θέματα ψυχικής υγείας και πρόληψης των αυτοκτονιών.

Η Κέιτ, ο Ουίλιαμ και ο αδελφός του Χάρι κάνουν εκστρατεία ώστε η ψυχική υγεία να καταστεί προτεραιότητα, με τα δύο αδέλφια να μιλούν ανοικτά για τα βαθιά σημάδια που άφησε στην ψυχή τους ο ξαφνικός θάνατος της μητέρας τους Νταϊάνας, πριγκίπισσας της Ουαλίας, το 1997 σε τροχαίο στο Παρίσι.

Αργότερα σήμερα, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ θα επισκεφθούν ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα της χώρας, το ΝΚ, για να εγκαινιάσουν διαδραστική έκθεση για το βρετανικό σχέδιο, τη μόδα και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Σουηδία.

Στη συνέχεια, το πριγκιπικό ζεύγος της Σουηδίας θα προσφέρει τσάι στους Κέμπριτζ στην επίσημη κατοικία του, το Ανάκτορο Χάγκα, ενώ μετά όλοι τους θα παραστούν σε εκδήλωση στη Fotografiska Gallery, το Μουσείο Φωτογραφίας στη Στοκχόλμη. Αν ο καιρός το επιτρέψει, θα μεταβούν εκεί ατμοπλοϊκώς.

2018 01 30T154500Z 1330374433 RC13080399C0 RTRMADP 3 BRITAIN ROYALS SWEDEN

Reuters

Χθες, Τρίτη, ήταν η πρώτη φορά έπειτα από επτά χρόνια που τα δύο ζευγάρια συναντήθηκαν, μετά τον γάμο της Κέιτ Μίντλεντον και του πρίγκιπα Ουίλιαμ το 2011, στον οποίο είχαν παραστεί η Βικτόρια και ο Ντάνιελ.

Οι βρετανοί γαλαζοαίματοι έγιναν δεκτοί στα Ανάκτορα της Στοκχόλμης από την πριγκίπισσα και διάδοχο του θρόνου Βικτόρια και τον σύζυγό της πρίγκιπα Ντάνιελ λίγο πριν από το γεύμα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους μπροστά στους δημοσιογράφους, οι δυο μελλοντικοί μονάρχες συζητούσαν και η Κέιτ με τον Ντάνιελ αστειεύονταν μεταξύ τους. Τα δύο ζευγάρια συνάντησαν στη συνέχεια τον βασιλιά Κάρολο ΙΣΤ΄Γουσταύο της Σουηδίας και τη σύζυγό του τη βασίλισσα Σίλβια για το γεύμα.

Φεύγοντας από τα Ανάκτορα, τα δύο ζευγάρια περπάτησαν τη σύντομη απόσταση μέχρι το μουσείο Νόμπελ. Οι κάτοικοι της Στοκχόλμης χαιρετούσαν τους βρετανούς επίσημους και τους συνεχάρησαν για το τρίτο παιδί που περιμένουν τον Απρίλιο.

Μετά την επίσκεψη στο μουσείο Νόμπελ όπου συνάντησαν βραβευμένους με Νόμπελ επιστήμονες, το πρόγραμμα του Ουίλιαμ και της Κέιτ περιελάμβανε επίσκεψη στο φημισμένο Ark Des, το εθνικό κέντρο της Σουηδίας για την αρχιτεκτονική και το σχέδιο και τέλος δείπνο στην κατοικία του βρετανού πρεσβευτή με το πριγκιπικό ζεύγος της Σουηδίας, εκπροσώπους της κυβέρνησης, του κοινοβουλίου, του πολιτισμού και των επιχειρήσεων.

Η ημέρα είχε αρχίσει για τους Κέμπριτζ με bandy χόκεϊ, το δημοφιλές παιχνίδι στη Σκανδιναβία και στη Ρωσία που μοιάζει με το χόκεϊ επί πάγου.

Βρετανικό φλέγμα σε θερμοκρασίες Σκανδιναβίας

2018 01 30T143414Z 789639036 RC128EFAEF40 RTRMADP 3 BRITAIN ROYALS SWEDEN

Reuters

Το ζευγάρι, που έφθασε στη Στοκχόλμη το βράδυ της Δευτέρας και διανυκτέρευσε στην κατοικία του βρετανού πρεσβευτή, πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στη Σουηδία και στη Νορβηγία.

Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει συναντήσεις με τις βασιλικές οικογένειες και τις πολιτικές ηγεσίες των δύο σκανδιναβικών χωρών, όπως και ενημερώσεις για τις στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή αυτή.

Ο Ουίλιαμ, δεύτερος στη σειρά διαδοχής στο θρόνο, υπηρέτησε στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις από το 2006 έως το 2013 και εργάστηκε ως πιλότος ελικοπτέρου έρευνας και διάσωσης πριν αρχίσει, πέρυσι, να επικεντρώνεται στο σφιχτό πρόγραμμα των βασιλικών καθηκόντων.

Η βρετανική μοναρχία έχει κερδίσει την υποστήριξη του κόσμου τα τελευταία χρόνια λόγω της δημοτικότητας του Ουίλιαμ, της Κέιτ και του Χάρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ