ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γκόλντι Χον: καταγγέλει τον «φριχτό» σεξουαλικό εθισμό του Χόλιγουντ

Γκόλντι Χον: καταγγέλει τον «φριχτό» σεξουαλικό εθισμό του Χόλιγουντ

σεξουαλική παρενόχληση, δυστυχώς, ήταν πάντα εκεί" είπε η Γκόλντι Χον σε συνέντευξη της που μοιράστηκε τη δική της ιστορία #MeToo. Στην ίδια συνέντευξη η Χον καταγγέλει τη "φρικτή σεξουαλική παρενόχληση" που έζησε στο ξεκίνημα της καριέρας της ως χορεύτρια και ηθοποιός.

Μιλώντας στο CNBC, η 72χρονη ηθοποιός μίλησε για το κίνημα #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και τις δικές της εμπειρίες. "Είχα κάποιες 'φρικτές εμπειρίες', ως νεαρή χορεύτρια στη Νέα Υόρκη, εννοώ ξεπερνούν όλες τις άλλες" είπε.

"Είχα μια πολύ ισχυρή μαμά, έναν πολύ ισχυρό μπαμπά και είχα μεγάλη αντοχή και πραγματικά ήξερα ποια ήμουν και ξέρετε η απάντηση ήταν πάντα, δεν θα δεχθώ ποτέ δουλειά με αυτό τον τρόπο. Πολλά κορίτσια δεν το κάνουν, δεν ξέρουν τι να κάνουν" πρόσθεσε τονίζοντας τη σημασία της διαπαιδαγώγησης στην αντιμετώπιση της κουλτούρας βιασμού.

Η Χον αποκάλυψε ότι μια από τις "επιθέσεις" έλαβε χώρα σε ένα "σκοτεινό δωμάτιο". "Πρέπει να ελιχθείς για να γλυτώσεις. Είναι πολύ άσχημη εμπειρία" ανέφερε η ηθοποιός που επιβεβαίωσε ότι οι δράστες ασκούν εξουσία.

Απαντώντας στην ερώτηση αν τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με την ανάληψη ευθύνης από άτομα ή με ρύθμιση η Χον του διαχρονικά αστείου Private Benjamin ήταν κατηγορηματική.

"Δεν νομίζω ότι μπορείτε να ρυθμίσετε αυτό το είδος ανθρώπινης συμπεριφοράς" είπε.

Εθισμός και εξουσία

"Νομίζω ότι υπάρχει εθισμός. Έχουμε να κάνουμε με σεξουαλικό εθισμό. Έχουμε να κάνουμε με ναρκισσισμό. Ο ναρκισσισμός είναι μια ασθένεια" εκτίμησε.

"Νομίζω ότι έχει να κάνει με τον ναρκισσισμό, την ικανότητα να πιστεύουν ότι είναι αήττητοι και ότι μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν να κάνουν" υπογράμμισε.

Η κόρη της Γκόλντι Χον, ηθοποιός, Κέιτ Χάντσον έχει προσπαθήσει με δηλώσεις της να ρίξει φως στην παρενόχληση που αντιμετωπίζουν συνεχώς οι γυναίκες στο Χόλιγουντ. "Ως γυναίκες στη showbiz, είμαστε μια μειονότητα στον κόσμο ανδρών - τουλάχιστον οι γυναίκες ήμασταν μειονότητα μέχρι πολύ πρόσφατα" ανέφερε.

"Οι άνθρωποι σε ισχυρές θέσεις είναι κατά κύριο λόγο άνδρες. Αυτό αλλάζει γρήγορα, πράγμα που είναι εκπληκτικό, αλλά είναι σίγουρα [κυρίως] άνδρες" τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ