ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σαουδική Αραβία: οι γυναίκες για πρώτη φορά σε συναυλία του ποπ star Tamer Horsny

Σαουδική Αραβία: οι γυναίκες για πρώτη φορά σε συναυλία του ποπ star Tamer Horsny

Η επανάσταση της μετριοπάθειας στη Σαουδική Αραβία χορεύει στους ρυθμούς (και) του Tamer Hosny -ένα ακόμη κομμάτι στο πλάνο του να αλλάξει την εικόνα του βασιλείου του ο πρίγκιπας MBS, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Στην εκστρατεία του να αλλάξει το τοπίο και τη φήμη της Σαουδικής Αραβίας ο νέος ηγέτης έχει τη συνδρομή της μουσικής βιομηχανίας. Τελευταίο επιτυχημένο παράδειγμα η sold out εμφάνιση του του δημοφιλούς Αιγύπτιου τραγουδιστή, Τάμερ Χόσνι στην πόλη Τζέντα, στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας.

Περισσότεροι από 6.000 θαμώνες παρακολούθησαν την πρώτη συναυλία στη Σαουδική Αραβία

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμύρισαν με φωτογραφίες και βίντεο από τη sold - out συναυλία στο θέατρο, στο οικιστικό συγκρότημα King Abdullah Economic City (Οικονομική Πολιτεία Βασιλιάς Αμπντουλάχ), όπου ο Αιγύπτιος σούπερ σταρ ερμήνευσε τα πιο γνωστά τραγούδια του.

Η συναυλία την περασμένη Παρασκευή είχε και μία πρωτιά. Ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επέτρεψε σε γυναίκες να την παρακολουθήσουν και έσπασε ένα ακόμη κοινωνικό ταμπού.

"Ευχαριστώ πολύ τη Γενική Αρχή Ψυχαγωγίας και τον σπουδαίο λαό της Σαουδικής Αραβίας. Ανυπομονούσα γι αυτή την ημέρα εδώ και πολύ καιρό" δήλωσε ο Τάμερ Χόσνι σε μήνυμά του προς τους θαυμαστές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

https://www.instagram.com/p/Bg_coG_gkyl
https://www.instagram.com/p/Bg_Z3tlgqXK

"Ο Θεός ξέρει ότι σας αγαπώ πολύ, πολύ και είμαι τόσο υπερήφανος που είμαι μαζί σας".

Ο Τάμερ Χόσνι είναι επίσης γνωστός ως μουσικός παραγωγός, συνθέτης και συγγραφέας και ως ένας από τους τρεις κριτές στην αραβική εκδοχή του τηλεοπτικού σόου The Voice Kids στο MBC1.

Έχει 9 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram και 2,53 εκατομμύρια στο Twitter.

https://www.instagram.com/p/Bg_ZVPLAt1S
https://www.instagram.com/p/Bg1xPOAABL7
https://www.instagram.com/p/BeP-72ChMK9

Από τον Yanni στον Cheb Haled

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Γενική Αρχή Ψυχαγωγίας της Σαουδικής Αραβίας. Καθώς στη χώρα χαλαρώνουν οι περιορισμοί στην κοινωνική ζωή, οι μουσικές συναυλίες με διεθνείς, περιφερειακούς και τοπικούς αστέρες γίνονται ολοένα και συχνότερες με πολλές sold out εμφανίσεις στο Ριάντ, στη Τζέντα, στο Νταμάμ και στο Νταχράμ.

Μεταξύ άλλων εμφανίστηκαν στο κοινό της Σαουδικής Αραβίας ο θρυλικός Έλληνας συνθέτης Yanni, ο Αμερικανός τραγουδιστής της κάντρι, Τόμπι Κιθ, ο Γαλλο-Αλγερινός μουσικός της rap, Cheb Khaled και ο βραβευμένος με Grammy Αμερικανός καλλιτέχνης της χιπ-χοπ, Nelly.

https://www.instagram.com/p/BfFmGdbnWqT

Χάρη στο Saudi Vision 2030, φιλόδοξη στρατηγική για το μέλλον που προωθεί ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν η χώρα γίνεται πιο ανοιχτή, η οικονομία διαφοροποιείται και η Σαουδική Αραβία επιδιώκει να γίνει παγκόσμιος προορισμός για τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις.

Η Γενική Αρχή Ψυχαγωγίας δημιουργήθηκε για να οργανώσει, να αναπτύξει και να ηγηθεί στον τομέα ψυχαγωγίας και έχει προγραμματίσει πολλές εκδηλώσεις τις ερχόμενες εβδομάδες, όπως συναυλίες και παραστάσεις κωμωδίας.

Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν αναμορφώνει την πιο συντηρητική χώρα στον κόσμο σε μία μοντέρνα οικονομίας της αγοράς, επιτρέποντας σε γυναίκες να οδηγούν και οικοδομεί σινεμά και αίθουσες συναυλιών.

"Η χαλάρωση των κοινωνικών περιορισμών" αναφέρει δημοσίευμα του Spiegel online, "θα κάνει τη Σαουδική Αραβία, η οποία περιπαικτικά, εξαιτίας των πολλών απαγορεύσεων, έχει χαρακτηριστεί ως βασίλειο της πλήξης, πιο ελκυστική για τους νέους".

"Η ποπ μουσική, η πολιτική και οι νέοι άνθρωποι ενώνονται σε μια κοινή αποστολή, η οποία γνωρίζει μόνο έναν ηγέτη: τον MBS, όπως είναι η συντομογραφία του ονόματος του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν" προστίθεται στο δημοσίευμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ