ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σοκ στις Κάννες: η Γουίτνεϊ Χιούστον κακοποιήθηκε σεξουαλικά από ξαδέλφη της όταν ήταν παιδί

Σοκ στις Κάννες: η Γουίτνεϊ Χιούστον κακοποιήθηκε σεξουαλικά από ξαδέλφη της όταν ήταν παιδί

Η ντίβα της μουσικής σκηνής που πέθανε με τραγικό τρόπο έξι χρόνια πριν Γουίτνεϊ Χιούστον κακοποιήθηκε σεξουαλικά ως παιδί από γυναίκα συγγενή της αποκάλυψε νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες.

Το "Whitney" έκανε το ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και η αποκάλυψη έσκασε σαν βόμβα στην αίθουσα της Κρουαζέτ.

Ο Γκάρι Χιούστον, ο μεγαλύτερος, ετεροθαλής αδελφός της τραγουδίστριας, έκανε την αποκάλυψη στον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ Κέβιν Μακ Ντόναλντ.

Τη Χιούστον, αλλά και τον ίδιο, κακοποίησε σεξουαλικά σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του η ξαδέρφη τους Ντι Ντι Γουόργουικ, αδελφή της ντίβας της soul Ντιόν Γουόργουικ.

"Μου είπε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από αυτό το πρόσωπο και μου εκμηστηρεύθηκε ότι το ίδιο είχε συμβεί και στη Γουίτνι" επιβεβαίωσε ο Μακ Ντόναλντ στο IndieWire. "Η Πατ Χιούστον (σσ. η σύζυγος του Γκάρι), που ήταν παρούσα επιβεβαίωσε όσα μου είπε. Επιπλέον η θεία της Χιούστον, Μέρι Τζόουνς ήξερε όσα είχαν συμβεί" πρόσθεσε.

Για τη Τζόουνς αυτό το συμβάν είχε τραγικές συνέπειες για το υπόλοιπο της ζωής της Χιούστον. "Την έκανε να αμφισβητήσει τις σεξουαλικές της προτιμήσεις" λέει.

Η Ντι Ντι Γουόργουϊκ πέθανε το 2008 σε ηλικία 63 ετών.

Η κατάρα της Χιούστον

screen shot 2018 05 16 at 11 02 28 am

Αν και η Χιούστον γνώριζε την επιτυχία σε charts και μουσικά βραβεία δεν κατάφερε ποτέ να απελευθερωθεί από τον εθισμό στα ναρκωτικά καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής της.

Η Χιούστον πέθανε τραγικά στις 11 Φεβρουαρίου του 2012 όταν και βρέθηκε σε μπανιέρα ξενοδοχείου στο Μπέβερλι Χιλς.

Ο θάνατος της από πνιγμό προκλήθηκε μετά από καρδιακή προσβολή και χρήση κοκαΐνης επιβεβαίωσαν τότε οι αρχές του Λος Άντζελες.

Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ υποψιαζόταν ότι υπήρχε "κάτι σκοτεινό" στην ιστορία της Χιούστον έχοντας παρακολουθήσει ώρες αρχειακού υλικού από συνεντεύξεις της για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ.

"Υπήρχε κάτι που την εμπόδιζε να βγάλει τον πραγματικό της εαυτό. Ένιωθε πραγματικά άβολα με το να ζει" είπε ο ίδιος.

Το ντοκιμαντέρ "Whitney" κάνει πρεμιέρα στις 6 Ιουλίου στις ΗΠΑ.

2018 05 17T095320Z 171667126 UP1EE5H0RGWM0 RTRMADP 3 FILMFESTIVAL CANNES

Οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ "Whitney” στις Κάννες REUTERS/Stephane Mahe

ΔΗΜΟΦΙΛΗ