ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πόσο καλά ξέρεις την Ελλάδα; Η Γαλλία διαγωνίζεται για μια κρουαζιέρα στο Αιγαίο

Πόσο καλά ξέρεις την Ελλάδα; Η Γαλλία διαγωνίζεται για μια κρουαζιέρα στο Αιγαίο

Οι γνώσεις για την Ελλάδα, τη γαστρονομία, τα νησιά και τις ομορφιές της χώρας που φέτος πάει για ρεκόρ στον τουρισμό θα είναι και το εισιτήριο για τους Γάλλους που θα δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό με τρόπαιο το αθάνατο ελληνικό καλοκαίρι.

Από τις 4 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2018 το εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό TV Magazine σε συνεργασία με εταιρία που πραγματοποιεί κρουαζιέρες προσφέρουν ένα ταξίδι στο Αιγαίο Πέλαγος μέσα από το οποίο θα ξεδιπλωθεί το καλειδοσκόπιο των ελληνικών νησιών, υπόσχεται η εφημερίδα Le Figaro στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει το τηλεοπτικό περιοδικό.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους ενδιαφερόμενους είναι να μετάσχουν σε ένα παιχνίδι-διαγωνισμό γνώσεων για τα ελληνικά νησιά και πιθανόν να κερδίσουν το πολύ όμορφο βραβείο που είναι μια πενθήμερη κρουαζιέρα (με 4 διανυκτερεύσεις) στο "Εμβληματικό Αιγαίο Πέλαγος", σύμφωνα με την εφημερίδα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στον διάπλου της κρουαζιέρας ο ταξιδιώτης "θα ανακαλύψει τοπία γνώριμα ίσως από καρτ-ποστάλ, με γραφικούς ανεμόμυλους, εντυπωσιακούς απότομους βράχους και θρυλικές αρχαίες πόλεις, αναφέρει χαρακτηριστικά".

Για κάθε προορισμό, προτείνεται μια επιλογή περιηγήσεων βάσει των προτιμήσεων των εκδρομέων και διανυκτερεύσεις μεταξύ άλλων στις προβλήτες της Μυκόνου και της Σαντορίνης.

Πάνω στο πλοίο, οι ταξιδιώτες θα απολαύσουν τις γεύσεις μιας εκλεπτυσμένης τοπικής γαστρονομίας την οποία συνοδεύουν παραδοσιακά κρασιά και κοκτέιλ, θα εντυπωσιαστούν από τη μουσική, τους χορούς και την ψυχαγωγία που παραπέμπουν στην ελληνική κουλτούρα, γράφει η Figaro.

Για τους ενδιαφερόμενους που δεν θέλουν να μετάσχουν στο διαγωνισμό, προτείνεται μια περιήγηση στα ελληνικά νησιά μέσα από ένα πακέτο all inclusive.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ