ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Παράθυρο» στον κόσμο: Συνάδελφοι, φίλοι και θαυμαστές αποχαιρετούν τον Άντονι Μπουρντέν

«Παράθυρο» στον κόσμο: Συνάδελφοι, φίλοι και θαυμαστές αποχαιρετούν τον Άντονι Μπουρντέν
REUTERS/Jonathan Alcorn/File Photo

Στη θλίψη βύθισε την παγκόσμια  κοινότητα ο θάνατος του Άντονι Μπουρντέν, του ανθρώπου έγινε γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο ως «σταρ της κουζίνας».

Συνάδελφοι, φίλοι και θαυμαστές του σεφ έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν μέσω κοινωνικών δικτύων, αναφερόμενοι στον τρόπο με τον οποίο ο Μπουρντέν επηρέασε την γαστρονομική κοινότητα και «μπήκε» στα σπίτια του κόσμου.

Εξέφρασαν τη λύπη τους για τον χαμό του Μπουρντέν αλλά μίλησαν και για τον τρόπο με τον οποίο αναδείκνυε τις ομορφιές και τη γοητεία των διαφορετικών πολιτισμών.

Με τον δικό του μοναδικό τρόπο, έδειχνε στους ανθρώπους ότι οι διαφορές μεταξύ των λαών δεν είναι και τόσο μεγάλες…

«Είμαι σοκαρισμένος και λυπημένος από την απώλεια του Άντονι Μπουρντέν» είπε ο σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ, και συνέχισε: «Έφερε τον κόσμο ολόκληρο μέσα στα σπίτια μας και ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους να εξερευνήσουν πολιτισμούς και πόλεις μέσα από το φαγητό τους».

Ο Άντριου Ζίμερν, επίσης τηλεοπτικός σεφ και παρουσιαστής, είπε ότι η καρδιά του έχει ραγίσει. Χαρακτήρισε τον Άντονι Μπουρντέν έναν πολυσύνθετο άνθρωπο και πραγματικό φίλο.

«Άντονι. Ένα από τα είδωλά μου» έγραψε η Κρίσι Τέιγκεν, μοντέλο.

«…Παθιασμένος και ένας από τους καλύτερους παραμυθάδες του πλανήτη. Σε ευχαριστώ που έκανες το φαγητό τόσο συναρπαστικό και που πάντα υπερασπιζόσουν το δίκαιο» συμπλήρωσε η ίδια.

Δεν ήταν λίγοι και αυτοί που αναφέρθηκαν στον τρόπο με τον οποίο ο Μπουρντέν έφερνε στο προσκήνιο διαφορετικούς πολιτισμούς, πάντα με σεβασμό και διακριτικότητα.

«Αναπαύσου εν ειρήνη Άντονι Μπουρντέν» τόνισε tweet του δικτύου «Αfrica is a Country», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι σεβάστηκε τους πολίτες της ηπείρου.

Το ίδιο σχόλιο, αυτή τη φορά για το Ιράν, έκανε και ο αρχισυντάκτης του «Τhe Intercept» Αλί Γκαρίμπ.

Με τη σειρά του, η ανταποκρίτρια της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post στην Κωνσταντινούπολη ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του σεφ με παιδιά στη Γάζα. «Σε ευχαριστώ που “φώτισες” σκοτεινά μέρη» έγραψε η ίδια.

Ο αστροναύτης Σκοτ Κέλι έγραψε ότι παρακολουθούσε τις εκπομπές του σεφ όταν ήταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

«Με έκανε να αισθάνομαι “συνδεδεμένος” με τον πλανήτη» έγραψε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Με ενέπνευσε να παρατηρήσω τον κόσμο μας από κοντά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ