ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Απούσα η Eλισάβετ: ακυρώνει ακόμη μια εμφάνιση- δεν θα παρευρεθεί στα βαφτίσια του Λούις

Απούσα η Eλισάβετ: ακυρώνει ακόμη μια εμφάνιση- δεν θα παρευρεθεί στα βαφτίσια του Λούις

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγος της πρίγκιπας Φίλιππος δεν θα παρευρεθούν στην τελετή βάπτισης του πρίγκιπα Λούις, του τρίτου παιδιού του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ, που θα γίνει τη Δευτέρα στο κεντρικό Λονδίνο, ανακοίνωσε το παλάτι του Κένσινγκτον.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του παλατιού η απόφαση δεν έχει ληφθεί για λόγους υγείας και οι γονείς του νεότερου μέλους των Ουίνδσορ, ο Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge, έχουν ενημερωθεί πριν από λίγο καιρό.

Μετά τη συνταξιοδότησή του από τον δημόσιο βίο τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο 97χρονος πρίγκιπας Φίλιππος έχει ελαχιστοποιήσει τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Η 92χρονη Ελισάβετ έχει επίσης μειώσει τις δημόσιες εμφανίσεις της λόγω της προχωρημένης ηλικίας της, παραδίδοντας μερικές από τις ευθύνες της στον διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Κάρολο.

Μόλις τον περασμένο μήνα, η Ελισάβετ δεν έδωσε το παρών σε λειτουργία στο Καθεδρικό του Αγίου Παύλου επειδή αισθανόταν αδιαθεσία.

Τα βαφτίσια είναι στο ξεκίνημα μιας ιδιαίτερα απαιτητικής εβδομάδας για τη μονάρχη η οποία πρόκειται να παρακολουθήσει εορταστικές εκδηλώσεις στο Λονδίνο για την εκατονταετηρίδα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας την Τρίτη. Επίσης η Ελισάβετ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή.

Ο Λούης, το τρίτο παιδί του Δούκα και της Δούκισσας του Κέμπριτζ, θα βαφτιστεί σε μια ιδιωτική τελετή στο παλάτι του St James το απόγευμα της Δευτέρας.

Τη βάπτιση του Λούις θα τελέσει ο αρχιεπίσκοπος του Κάτενμπερι, ο οποίος πάντρεψε τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ, ενώ λίγο πριν το γάμο βάπτισε και την πρώην ηθοποιό σε μια ιδιωτική τελετή.

Παρόντες στην μισάωρη τελετή θα είναι οι γονείς της Kέιτ, ο αδελφός της και η αδερφή της και οι έξι νονοί του Λούις, όλοι στενοί φίλοι ή συγγενείς του Ουίλιαμ και της Κέιτ.

Ο πέμπτος διάδοχος του βρετανικού θρόνου θα φορέσει το χειροποίητο αντίγραφο του βασιλικού ρούχου βάπτισης, το οποίο το 2008 αντικατέστησε το πρωτότυπο που είχε φορεθεί σε όλα τα βασιλικά βαφτίσια από το 1841, όταν βαπτίστηκε η μεγαλύτερη κόρη της Βασίλισσας Βικτώριας.

Ο μικρός πρίγκιπας, ο οποίος έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον πρίγκιπα Τζορτζ 4 ετών, και την πριγκίπισσα Σάρλοτ, 3 ετών, θα βαφτιστεί με νερό από τον ποταμό Ιορδάνη.

Ο πρίγκιπας Λούις γεννήθηκε στις 23 Απριλίου και είναι ο μικρότερος αδελφός του πρίγκιπα Τζορτζ, 4 ετών, και της πριγκίπισσας Σαρλότ, 3 ετών.

Ο Λούις είναι ο πέμπτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ