ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

To... ολίσθημα της Μέγκαν Μαρκλ που προκαλεί «πονοκέφαλο» στο Παλάτι

To... ολίσθημα της Μέγκαν Μαρκλ που προκαλεί «πονοκέφαλο» στο Παλάτι
Yui Mok/Pool via Reuters

Η Μέγκαν Μαρκλ, μπορεί σε μόλις μερικούς μήνες να έχει μαγέψει τους Βρετανούς, που την αποθεώνουν με κάθε ευκαιρία, ωστόσο, η νέα της δημόσια εμφάνιση προκάλεσε γκρίνια στο παλάτι.

Κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή της με τον σύζυγό της στην Ιρλανδία, η Δούκισσα του Σάσεξ κατηγορείται πως έσπασε το πρωτόκολλο εκφράζοντας πολιτική άποψη πάνω στο θέμα των αμβλώσεων.

Μια «αθόρυβη» πλην θριαμβευτική επανάσταση: «Ναι» στις αμβλώσεις στην Ιρλανδία

Κι ήταν ένα σχόλιο της Ιρλανδής γερουσιαστού, Κάθριν Νουν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που «πρόδωσε» την Μαρκλ: «Μεγάλη μου χαρά να συναντώ τον πρίγκιπα Χάρι και τη Δούκισσα του Σάσεξ στην οικία του Βρετανού πρέσβη. Η Δούκισσα κι εγώ είχαμε μία κουβέντα για το πρόσφατο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Το παρακολούθησε με ενδιαφέρον και ήταν ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα», έγραψε η Νουν στο Twitter.

Η Νουν, προφανώς αντιλαμβανόμενη το πρόβλημα που δημιουργούσε, έσβησε το Tweet αντικαθιστώντας το με άλλο: «Θα έπρεπε να πω πως φαινόταν ευχαριστημένη – έδειχνε ενδιαφέρον και ήταν πολύ μετρημένη αλλά καθόλου δεν πολιτικολόγησε», έγραψε ξανά η Νουν για να το διαγράψει εκ νέου.

Ωστόσο, η Ούνα Μιουλάλι, μία συγγραφέας που βρισκόταν στην ίδια δεξίωση, μοιράστηκε ανάλογες εντυπώσεις στο Twitter, μετά από μία μίνι συζήτηση που είχε με τη Μαρκλ. «Είχα μία ωραία συζήτηση με τη Δούκισσα για το νόμο περί αμβλώσεων και τη σπουδαιότητα του φεμινιστικού ακτιβισμού. Πόσο σημαντικό να έχουμε ανθρώπους με τέτοια αξιώματα που πρωταγωνιστούν στα δικαιώματα των γυναικών».

Η βασιλική οικογένεια διατηρεί απαρέγκλιτα την πολιτική ουδετερότητά της από τον 17ο αιώνα, όταν ο Βασιλιάς Κάρολος ο πρώτος καρατομήθηκε κατά τον πρώτο Αγγλικό Εμφύλιο. Νόμος που να απαγορεύει την έκφραση πολιτικής άποψης από τους Βρετανούς «γαλαζοαίματους» δεν υπάρχει. Ωστόσο, από τη στιγμή που ο συνταγματικός ρόλος της βασίλισσας είναι να εκπροσωπεί όλη τη χώρα, η βασιλική οικογένεια για λόγους τύπων αποφεύγει να παίρνει θέση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ