ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Woof! 10.000 σκυλίσια likes στο ελληνικό Facebook για δικτυωμένους σκύλους

Woof! 10.000 σκυλίσια likes στο ελληνικό Facebook για δικτυωμένους σκύλους

"Από το 2016, που ξεκινήσαμε τη λειτουργία μας, έχουμε 10.000 ενεργά downloads της εφαρμογής μας για κινητά, που είναι φτιαγμένη για να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες ενός ιδιοκτήτη σκύλου και του κατοικιδίου του" αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αναστασία Παναγιωτοπούλου από το Doggo, την πρώτη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους στην Ελλάδα, που δημιουργήθηκε από μία ομάδα φιλόζωων στη Θεσσαλονίκη.

Μέσω της εφαρμογής, που είναι δωρεάν, ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει το προφίλ του σκύλου του, συμπληρώνοντας τα βασικά στοιχεία του και να βρει πολύτιμες πληροφορίες, όπως "ο χάρτης, όπου υπάρχουν τα πιο κοντινά pet shops, κτηνιατρεία, κέντρα θετικής εκπαίδευσης, φιλοζωικά σωματεία, ξενοδοχεία και κομμωτήρια σκύλων, ταξί για κατοικίδια και ζωόφιλα/pet friendly μαγαζιά".

Η αναζήτηση γίνεται εύκολα και γρήγορα πάνω στον χάρτη καθώς τα σημεία ενδιαφέροντος φαίνονται με μια διακριτική "καρφίτσα".

"Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, χρήσιμη φάνηκε στους χρήστες η κατηγορία με τα pet friendly beach bars, campings, ξενοδοχεία αλλά και τις παραλίες, που -κατά δήλωση- ήταν πιο φιλικές για τα αγαπημένα μας σκυλάκια", λέει η Παναγιωτοπούλου, συμπληρώνοντας ότι η αλληλεπίδραση των χρηστών είναι εξαιρετικά μεγάλη και καθοριστική.

"Εχω χαθεί"

Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η ενεργοποίηση του κουμπιού "Έχω χαθεί" μέσα από το προφίλ των χρηστών, που δίνει "σήμα" στην κοινότητα του Doggo για να βοηθήσουν όλοι στην εύρεση του τετράποδου.

Η εφαρμογή Doggo έχει μέχρι και κουμπί "Διάθεση για παιχνίδι", μέσα από το οποίο μπορούν οι χρήστες και τα σκυλάκια τους να δείξουν στους διαδικτυακούς τους φίλους ότι είναι ...διαθέσιμοι για τα πιο διασκεδαστικά playdate.

Η εφαμοργή μετράει περίπου 10.000 "σκυλόφατσες" τα τελευταία δύο χρόνια.

Ραντεβού στη Σιθωνία

"Με στόχο την προαγωγή της φιλοζωίας, διοργανώνουμε το 1ο Dogs on the Dock, μια γιορτή αγάπης για τα αδέσποτα του δήμου Σιθωνίας και φυσικά για όλα τα ζώα συντροφιάς", τονίζει η Παναγιωτοπούλου για την πρωτοβουλία του Σαββάτου.

Την 1η Σεπτεμβρίου το Doggo σε συνεργασία με το δήμο Σιθωνίας καλούν τους φιλόζωους σε βαρκάδα με το κατοικίδιο τους με καραβάκια από την προβλήτα του Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου έως το βράδυ, η προβλήτα θα είναι γεμάτη με δρώμενα, μουσικές από ραδιοφωνικούς παραγωγούς, περίπτερα επαγγελματιών του κλάδου των ζώων συντροφιάς και δραστηριότητες για παιδιά και ενηλίκους.

"Για πρώτη φορά διοργανώνουμε δωρεάν θαλάσσια βόλτα για ιδιοκτήτες και τους σκύλους τους, από τον χώρο της εκδήλωσης, από τις 17.00-20.00, με την επίβλεψη της ομάδας μας ενώ σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση παίζουν και οι τρεις φιλοζωικές οργανώσεις που συμμετέχουν και διοργανώνουν υιοθεσίες, μέσα από έκθεση φωτογραφίας με ζώα προς υιοθεσία, για να επιλέξουν οι ενδιαφερόμενοι πιο εύκολα το νέο τετράποδο μέλος της οικογενείας τους", εξηγεί η Παναγιωτοπούλου.

Στη γιορτή θα πραγματοποιηθούν και αγώνες ταχύτητας και ευελιξίας με σκύλους (παιχνίδια agility) από εκπαιδευτές σκύλων μέσα σε έναν χώρο αποκλειστικά φτιαγμένου για σκυλοπαιχνίδι.

Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική συναυλία σε jazz ρυθμούς από το μουσικό σχήμα "Toot Sweet". Η επόμενη γιορτή φιλοζωίας της ομάδας του Doggo θα γίνει στις 21/9, στον δήμο Πολυγύρου, με τίτλο "Σκύλοι Καλοί Χωράνε".

Περισσότερα εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ