ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Brexit: κατοικίδια στην πρώτη πορεία διαμαρτυρίας τον Οκτώβριο στο Λονδίνο

Brexit: κατοικίδια στην πρώτη πορεία διαμαρτυρίας τον Οκτώβριο στο Λονδίνο

Οι Βρετανοί  σκύλοι, και οι άσπονδοι φίλοι και εχθροί τους, οι γάτες, δηλώνουν έτοιμα να πάρουν την κατάσταση στα τέσσερα πόδια τους και να φροντίσουν για τους δίποδους, "απερίσκεπτους" φίλους τους πριν το Brexit συμβεί.

Την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου τα κατοικίδια θα διαδηλώσουν στο Λονδίνο κατά του Brexit, ζητώντας δημοψήφισμα (των ανθρώπων) για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εκστρατεία Wooferendum (Γαβγοψήφισμα) ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη. Τότε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμύρισαν από φωτογραφίες συμπαθητικών τετράποδων που έκαναν πικετοφορία, με ταμπέλες πάνω τους, που έγραφαν «Stop Brexit #Wooferendum».

Επικεφαλής της εκστρατείας είχε τεθεί η Λίλι, ένα εφτάχρονο τεριέ «που είχε λογαριασμούς με το Brexit» όπως έγραψε τότε το Metro.

«Η σκέψη ότι οι φίλοι μου - τα γαλλικά πουντλ, οι γερμανοί ποιμενικοί, τα ιταλικά γκρέιχαουντ και άλλοι στο πάρκο - να μην μπορούν πια να έρχονται για να παίξουν με κάνει να θέλω να αλυχτώ. Τι έκαναν για να τους στερήσουν τα δικαιώματά τους;» αναρωτιόταν η Λίλι.

Τώρα, η εκστρατεία των σκύλων της Βρετανίας κατά του Brexit κορυφώνεται καθώς.

«Ποτέ δεν συμβουλεύτηκαν τα σκυλιά για το Brexit» λέει ο Άρτσι (επίσης εφτάχρονο τεριέ) ένας από τους σκυλίσιους εκπροσώπους Τύπου.

Για αυτό γαβγίζουμε δημόσια

«Εκατομμύρια από εμάς είμαστε λυπημένοι και ανήσυχοι. Ανησυχούμε για το μέλλον μας και το μέλλον των δίποδων φίλων μας. Γι' αυτό γαβγίζουμε δημόσια. Αν ο καλύτερος φίλος σου βρισκόταν σε δύσκολη κατάσταση, τι θα 'κανες;» γάβγισε ο Άρτσι στο «Miss Darcy's Adventures: The Extraordinary Life of a London Dog».

Προσκλητήριο συμμετοχής στη διαδήλωση έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του «Wooferendum».

«Οι σκύλοι σ' όλη τη χώρα ξεκινούν ένα Wooferendum, αλυχτώντας για λογαριασμό εκατομμυρίων πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο που πιστεύουν ότι το Brexit είναι ένα τεράστιο λάθος. Είναι καιρός εμείς να δράσουμε πολιτικά, να ορθώσουμε ανάστημα, και να στείλουμε το Brexit στο σκυλόσπιτο. Την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου, συγκεντρωνόμαστε στην πλατεία Waterloo, και χιλιάδες από μας θα βαδίσουμε μέσα από το κεντρικό Λονδίνο ως την πλατεία του Κοινοβουλίου. Ελάτε μαζί μας, και διαδώστε το μήνυμα».

Στο Γαβγοψήφισμα έχουν δικαίωμα ψήφου και οι γάτες έχοντας το δικό τους hashtag: #meaowerendum & #wooferendum τη Βρετανία πάνε μαζί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ