Ο ηθοποιός Κέβιν Χαρτ ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε τελικά  να μην παρουσιάσει τη φετινή 91η τελετή των βραβείων Όσκαρ, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Ο κόσμος ξεσηκώθηκε στα social media, εξαιτίας εκατοντάδων ομοφοβικών αστείων που είχε κάνει στο παρελθόν ο ηθοποιός. «Επέλεξα να παραιτηθώ και να μην παρουσιάσω τη φετινή τελετή των Όσκαρ. Και αυτό επειδή δεν θέλω να αποσπάσω την προσοχή από μια βραδιά στην οποία θα μπορούσαν να τιμηθούν τόσοι πολλοί καταπληκτικοί ταλαντούχοι καλλιτέχνες. Ζητώ ειλικρινά συγνώμη από την κοινότητα των ΛΟΑΤ για τα σκληρά λόγια που είχα πει κατά το παρελθόν», έγραψε ο Χαρτ σε μήνυμά του στο Twitter.

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου αντιμετωπίζει μια ακόμα κρίση για τη δημόσια εικόνα της για την επιλογή της να αναθέσει στον Χαρτ την παρουσίαση της βραδιάς. Μ’ αυτή την αφορμή ξαναήρθαν στην επιφάνεια στο Διαδίκτυο ομοφοβικά σχόλια του ηθοποιού, τα οποία είχε κάνει μέσω Twitter και στα οποία ο Χαρτ είχε εκφράσει συναισθήματα κατά των ομοφυλόφιλων και είχε χρησιμοποιήσει ομοφοβική ορολογία και απαράδεκτες εκφράσεις πριν από μερικά χρόνια.

Σε ένα μήνυμά του, το 2011, ο ηθοποιός έγραψε: «Αν ο γιος μου έρθει στο σπίτι και προσπαθήσει να παίξει με το κουκλόσπιτο που έχουν οι κόρες μου, θα του το σπάσω πάνω στο κεφάλι και θα πω ‘σταμάτα το αυτό γκέι’». Σε άλλο μήνυμα, το 2010, ο Χαρτ σχολιάζει τη φωτογραφία του προφίλ κάποιου γράφοντας ότι «μοιάζει με διαφημιστική αφίσα ενός γκέι για το AIDS».

Διαβάστε επίσης