ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κίρα Νάιτλι: «Ζούμε σε μια κοινωνία που κυριαρχείται από άνδρες»

Κίρα Νάιτλι: «Ζούμε σε μια κοινωνία που κυριαρχείται από άνδρες»
NINA PROMMER/ΑΠΕ ΜΠΕ

Το καθήκον να μιλήσει ανοιχτά για τη γυναικεία φύση αισθάνεται ότι έχει η Κίρα Νάιτλι μετά τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στη βιογραφική ταινία «Colette» στην οποία ενσαρκώνει την εμβληματική Γαλλίδα συγγραφέα της αβάν γκαρντ Σιντονί Γκαμπριέλ Κολέτ.

«Αισθάνομαι ότι έχω την ευθύνη να βοηθήσω στη δημιουργία ενός πιο ισότιμου κόσμου», είπε η Αγγλίδα ηθοποιός στο Balance. «Ζούμε σε μια κοινωνία που κυριαρχείται από άνδρες και μπορεί να είναι μόνο χρήσιμο να μιλάμε για τη συνολική εμπειρία μιας γυναίκας, ως αντίθετο στην πολύ λεπτή γραμμή θηλυκότητας, την οποία συνήθως βλέπουμε στην κουλτούρα μας», ανέφερε.

Η ηθοποιός μίλησε για το ίδιο θέμα που έχει θίξει στο παρελθόν και σε δοκίμιο που έγραψε για τη συλλογή με τίτλο «Feminists Don't Wear Pink» (Οι φεμινίστριες δεν φορούν ροζ), αλλά και στην περιοδεία για την προώθηση της ταινίας «Colette»- για τις πραγματικότητες της μητρότητας. Οι γυναίκες δεν εισπράττουν επαρκώς τα εύσημα για «το σωματικό και συναισθηματικό μαραθώνιο, τον οποίο περνούν όταν γίνονται μητέρες» υπογράμμισε.
«Προέρχομαι από ένα μέρος με απίστευτα πλεονεκτήματα. Έχω ένα απίθανο σύστημα υποστήριξης. Είμαι εκπληκτικά τυχερή στη ζωή και την καριέρα μου. Μπορώ να δώσω καλή φροντίδα στα παιδιά μου, έχω αυτή την άνεση και παρ' όλα αυτά εξακολουθώ να βρίσκω ότι είναι.... πολύ δύσκολο», είπε και πρόσθεσε: «Είναι σωστό να το πω αυτό. Πρέπει να το πω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ