ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η «Σάνσα Σταρκ» και το... σιχαμένο μυστικό της εμφάνισής της στο Game of Thrones

Η «Σάνσα Σταρκ» και το... σιχαμένο μυστικό της εμφάνισής της στο Game of Thrones
ANDY RAIN/ΑΠΕ ΜΠΕ

Η 22χρονη Βρετανίδα ηθοποιός, Σόφι Τέρνερ, που πρωταγωνιστεί στο Game of Thrones από το πρώτο επεισόδιο, υποδύεται έναν από τους ελάχιστους αρχικούς χαρακτήρες που επιβιώνουν ως τον τελευταίο κύκλο, τη Σάνσα Σταρκ. Έχει υποστεί τα πάνδεινα στη σειρά: Βιασμούς, τη δολοφονια των γονιών της και άπειρες κακουχίες... Όλα αυτά ήταν ψεύτικα. Η ηθοποιός, όμως, πέρασε ένα πραγματικό «μαρτύριο» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.  

Στο Game of Thrones τα μακριά καστανοκόκκινα μαλλιά της είναι το σήμα κατατεθέν του ρόλου της. Στην πραγματική ζωή όμως, η Σόφι είναι κατάξανθη. Η ηθοποιος αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της ένα μάλλον σιχαμένο μυστικό για τον χαρακτήρα που υποδύεται στο GoT, και το οποίο έχει να κάνει με αυτά ακριβώς τα μαλλιά.

Οι κακουχίες που πέρασε στη σειρά, έπρεπε να αρχίσουν κάποια στιγμή να φαίνονται επάνω της. Πώς να πείσεις ότι εχεις περάσει όσα η Σάνσα Σταρκ, όταν είσαι απαστράπτουσα και φρεσκολουσμένη; Γι' αυτόν τον λόγο, γύρω στον πέμπτο κύκλο της σειράς, οι παραγωγοί ζήτησαν από την νεαρή ηθοποιό να σταματήσει τελείως να λούζεται, ώστε η εμφάνισή της να αντανακλά τα όσα ζούσε.

«Ήταν πολύ αηδιαστικό. Τις πρώτες σεζόν μού επέτρεπαν να λούζω τα μαλλιά μου επειδή ήμουν μια μικρή αριστοκράτισσα, όμως μετά αυτό άλλαξε» είπεστη συνέντευξή της η Τέρνερ, εξηγώντας ότι η λίγδα στα μαλλιά της ήταν τόσο έντονη που το ψεύτικο χιόνι από τις εξωτερικές σκηνές της σειράς κολλούσε στις μπούκλες της και δεν έβγαινε με τίποτα.

Τελικά, μετά από έντονες διαμαρτυρίες της ηθοποιού, της επέτρεψαν να φοράει περούκες και να λούζεται όποτε θέλει, κάτι που τη χαροποίησε ιδιαίτερα.

Ο όγδοος και τελευταίος κύκλος της σειράς πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις 14 Απριλίου. Και ο χαρακτήρας της Σόφι, λουσμένος, ή άλουστος, θα είναι και πάλι κομβικός. Μέχρι τότε, ας θυμηθούμε μερικές από τις στιγμές της στη σειρά:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ