ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Λιποθυμίες από ακραίες σκηνές βίας και άγριου σεξ στην παράσταση της Κέιτ Μπλάνσετ

Λιποθυμίες από ακραίες σκηνές βίας και άγριου σεξ στην παράσταση της Κέιτ Μπλάνσετ
APE

Για τον εντελώς… λάθος λόγο μονοπώλησε το ενδιαφέρον των διεθνών Μέσων, η επιστροφή στο θεατρικό σανίδι της Κέιτ Μπλάνσετ, έπειτα από επτά ολόκληρα χρόνια.

Και πώς όχι, όταν σημαδεύτηκε από απρόοπτα και… λιποθυμίες.

Για την ακρίβεια, η πρεμιέρα της παράστασης «When We Have Sufficiently Tortured Each Other» (Όταν έχουμε βασανίσει αρκετά ο ένας τον άλλον) στην οποία πρωταγωνιστεί η Αυστραλή ηθοποιός, στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου, μία θεατής λιποθύμησε λόγω των εξαιρετικά βίαιων σκηνών.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, η ηλικιωμένη γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, καθώς έχασε τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια της ακατάλληλης παράστασης.

Το αμφιλεγόμενο έργο πραγματεύεται μία βίαιη, σεξουαλική σχέση ανάμεσα σε μία γυναίκα, την οποία ενσαρκώνει η Μπλάνσετ, και τον εργοδότη της, το ρόλο του οποίου παίζει o σταρ του «Game of Thrones», Στίβεν Ντιλέιν.

Περίοπτους, δε, «ρόλους» στις σκηνές έχουν μεταξύ άλλων sex toys, ένα «άγριο» όργιο μέσα σε ένα αυτοκίνητο, αλλά και αρκετή βία εις βάρος κυρίως γυναικείων χαρακτήρων…

Το έργο βασίζεται στη νουβέλα του Σάμιουελ Ρίτσαρντσον, «Πάμελα» που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1740 και αφορά «έξι χαρακτήρες που παρασύρονται σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι σεξουαλικής κυριαρχίας και υποταγής».

Μιλώντας πάντως στον Guardian πριν από μερικές ημέρες, η Μπλάνσετ μίλησε για την παράσταση λέγοντας ότι «πάντα έβλεπε το θέατρο ως πρόκληση» και δίνοντας μια μικρή «πρόγευση».

«Ορισμένοι μπορεί να εξοργιστούν, άλλοι να σαστίσουν, άλλοι να ενθουσιαστούν. Πάντα η συζήτηση μετά την παράσταση είναι και η πιο σημαντική», υποστήριξε η 49χρονη ηθοποιός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ