ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

NFL Football Super Bowl: Το εντυπωσιακό σόου του ημιχρόνου

NFL Football Super Bowl: Το εντυπωσιακό σόου του ημιχρόνου
Mike Segar/Reuters

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των Maroon 5 να εμφανιστούν λάιβ στο ημίχρονο του 53ου Super Bowl του NFL, το οποίο έχει μετατραπεί με τα χρόνια σε ένα πολύ σημαντικό συναυλιακό event. Αποτέλεσμα; Πολύς κόσμος πηγαίνει στο γήπεδο γα το σόου του ημιχρόνου πιο πολύ κι απ' τον ίδιο τον αγώνα...  

Για δεκαετίες, στο ημίχρονο των Super Bowl ανέβαιναν στη σκηνή τοπικές μπάντες πνευστών, χορωδίες και άλλα σχήματα, απλώς για να διασκεδάσει λίγο ο κόσμος όσο οι ομάδες ξεκουράζονταν στα αποδυτήρια. Σταδιακά, όμως, καθώς η τηλεόραση και η διαφήμιση μπήκαν όλο και πιο γερά στο παιχνίδι, τα acts αυτά άρχισαν από μόνα τους να γίνονται λόγος να συντονιστεί κανείς στο παιχνίδι, ή να το παρακολουθήσει από κοντά.

Έτσι, περνώντας από τον Μάικλ Τζάκσον στους Ρόλινγκ Στόουνς κι από τη Μπιγιονσέ στους Coldplay, η σκηνή του ημιχρόνου του Super Bowl έγινε ένα ξεχωριστό τεράστιο συναυλιακό event. Υπάρχει κόσμος που βλέπει τη μετάδοση περιμένοντας αυτό το λάιβ, τη χρονιά της Lady Gaga ας πούμε πολύς κόσμος ήθελε απλώς να ανοίξει την τηλεόραση ή/και το twitter εκείνη μόνο την ώρα.

Όλα ξεκίνησαν με τους New Kids on the Block, δύο χρόνια μετά ο Μάικλ Τζάκσον εδραίωσε το event ως κάτι το αυτόνομα σημαντικό, και αργότερα μέσα από ένα σερί θρυλικών μουσικών στα τέλη των ‘00s όσο και το ακόλουθο σερί καυτών σύγχρονων ονομάτων στη διάρκεια των ‘10s, το σόου ημιχρόνου του Super Bowl έγινε το τεράστιο pop culture event που γνωρίζουμε σήμερα.

Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο απλά. Η Rihanna, η Cardi B, η Pink, και ο Jay-Z είναι ανάμεσα στους καλλιτέχνες που ακούστηκε ότι απέρριψαν πρόταση να εμφανιστούν στο ημίχρονο του Super Bowl, λόγω της μεταχείρισης από τους συλλόγους του NFL του Κόλιν Καπέρνικ, ενός αφροαμερικανού παίκτη που διαμαρτυρήθηκε πρόπερσυ για τη βία της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ