ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2019: Δείπνο... πολλών αστέρων για νικητές και ηττημένους

Όσκαρ 2019: Δείπνο... πολλών αστέρων για νικητές και ηττημένους
Chris Pizzello/Invision/AP

Κάποιοι θα κερδίσουν βραβεία, κάποιοι θα φύγουν απογοητευμένοι, το βέβαιο πάντως είναι ένα: Θα φάνε όλοι τους πολύ καλά…

Ανάμεσα στους δεκάδες σταρ που θα παρευρεθούν στην 91η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ υπάρχει και ένας σταρ που δεν κρατάει κάμερα, αλλά τηγάνια: Ο Βόλφγκανγκ Πακ, ένας από τους διασημότερους και πλουσιότερους σεφ στον πλανήτη, φροντίζει εδώ και 25 χρόνια το μενού της δεξίωσης των Όσκαρ, ένα μενού που παρουσιάζεται πλέον κάθε χρόνο σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, λίγες μέρες πριν την ίδια την τελετή.

Φέτος, τα Όσκαρ δεν θα έχουν παρουσιαστή και όλοι εύχονται αυτό να σημαίνει ότι θα τελειώσουν και την ώρα τους, ώστε να μπορέσουν να φτάσουν όσο νωρίτερα γίνεται σε ένα από τα highlights της βραδιάς: Το μπουφέ του Πακ, που θα περιλαμβάνει περισσότερα από 30 πιάτα.


















View this post on Instagram



























8 DAYS UNTIL THE OSCARS . . . Hibiscus Pate de Fruit on Citrus Rice Cakes will be served to the stars at this years Governors Ball . . . #oscars #wpcatering #oscarsmenu #governorsball #

A post shared by Wolfgang Puck Catering (@wpcatering) on


Ο Πακ είναι ιδιοκτήτης του πλέον θρυλικού εστιατορίου του Μπέβερλι Χιλς, του «Σπάγκο», από το οποίο έχουν περάσει έτσι κι αλλιώς όλοι οι σταρ. Συνεπώς, είναι σχεδόν δεύτερη φύση του να τους ταΐζει… Παλιότερα, στο εστιατόριό του έκανε ένα μικρό πάρτι, για περίπου 150 άτομα, πριν τα Όσκαρ. Ο ίδιος λέει ότι πολλά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούσε προέρχονταν από δωρεές και τηρουμένων των αναλογιών χαρακτηρίζει το μενού «όχι ακριβό». Μετά, η Ακαδημία του ζήτησε να κάνει περίπου το ίδιο, για περισσότερα άτομα και στο χώρο στον οποίο γινόταν η τελετή. Κι έτσι ανέλαβε τη δεξίωση των Όσκαρ. Το μόνο που τους είπε ήταν: «Εγώ δε ανακατεύομαι με τον τρόπο που φτιάχνετε τις ταινίες σας κι εσείς δεν θα ανακατευτείτε με το τρόπο που μαγειρεύω».

Το δέχτηκαν.

https://www.instagram.com/p/Bt2HHJyljcA

Η δεξίωση δίνεται πλέον στο θέατρο Ντόλμπι και δεν περιλαμβάνει καθιστό δείπνο, αλλά σνακ «στο πόδι». Και πολλή σαμπάνια φυσικά. Όσο για το ίδιο το φαγητό περιλαμβάνει πλέον πολλές βίγκαν επιλογές, αν και ο Πακ λέει ότι η όλη προετοιμασία και η ίδια η τελετή είναι τόσο κουραστικές και επίπονες διαδικασίες για τους σταρ που οι περισσότεροι προσέρχονται στη δεξίωση λιμοκτονώντας και απλώς θέλουν να φάνε. Μερικά πράγματα παραμένουν σταθερά τα τελευταία 25 χρόνια. Όπως τα σοκολατένια αγαλματίδια που είναι καλυμμένα με χρυσό 24 καρατίων, ο καπνιστός σολομός με χαβιάρι, πάστα με τυρί και τρούφες, είναι μερικά από τα πράγματα που βρίσκει κανείς στάνταρ στο μενού.

Τα καινούργια πράγματα που θα βρουν φέτος οι σταρ στο μπουφέ είναι ζεστό τηγανητό κοτόπουλο πανέ, ένα κλασικό πιάτο του αμερικανικού νότου, αλλά και ραβιόλια με ρικότα και πέστο.

https://www.instagram.com/p/BuB6dfwDSXe

Ο Πακ θεωρεί ότι αυτό που κάνει τον μπουφέ που να ξεχωρίζει δεν είναι κάποιο συγκεκριμένο πιάτο, αλλά η ποικιλία που βρίσκει κάποιος σε αυτόν. Φέτος το μενού θα έχει από πίτσα και πατάτες τηγανητές, μέχρι μοσχάρι Κόμπε.

Και, όπως πάντα, πολλούς πεινασμένους σταρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ