ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2019: Οι ηθοποιοί που δεν κέρδισαν ποτέ ένα Όσκαρ, ενώ θα 'πρεπε!

Όσκαρ 2019: Οι ηθοποιοί που δεν κέρδισαν ποτέ ένα Όσκαρ, ενώ θα 'πρεπε!
ΑΡ images

Παρ’ ό,τι τα Όσκαρ δημιουργήθηκαν για να επιβραβεύουν τους καλύτερους της κινηματογραφικής βιομηχανίας, κάποιοι από τους καλύτερους μερικές φορές μένουν χωρίς βραβεία. Ένα κορυφαίο παράδειγμα είναι ο Πίτερ Ο’Τουλ. Που αν μη τι άλλο θα έπρεπε να έχει πάρει όλα τα Όσκαρ της γης για την ερμηνεία του στον «Λόρενς της Αραβίας». Ο ρόλος τού χάρισε μια υποψηφιότητα, την πρώτη από οκτώ, αλλά βραβείο δεν πήρε ποτέ.  

Βραβείο δεν πήρε ούτε και η Μία Φάροου, μόνο που στη δική της περίπτωση η Ακαδημία δεν της έδωσε ούτε καν μια υποψηφιότητα.

Αυτές οι περιπτώσεις δεν είναι οι μόνες…

Πίτερ Ο΄Τουλ

Οκτώ υποψηφιότητες αλλά κανένα βραβείο. Παρόλα αυτά η Ακαδημία προσπάθησε να διορθώσει κάπως το λάθος, δίνοντάς του ένα τιμητικό Όσκαρ το 2002.

Ρίτσαρντ Μπάρτον

Είναι ο ηθοποιός με τις περισσότερες υποψηφιότητες χωρίς κανένα βραβείο, μετά τον Πίτερ Ο’Τουλ (επτά ο Μπάρτον, οκτώ ο Ο’Τουλ).

Τζέικ Γκίλενχαλ

Ο Γκίλενχαλ έχει κερδίσει μια υποψηφιότητα, για το Brokeback Mountain. Και παρότι η ερμηνεία του σε αυτήν την ταινία ήταν σίγουρα άξια μιας βράβευσης, αργότερα έπαιξε σε πολλές ταινίες που θα άξιζαν τουλάχιστον μια υποψηφιότητα, η οποία όμως δεν ξαναήρθε ποτέ.

Τζιμ Κάρεϊ

Ο Κάρεϊ έχει κερδίσει περισσότερες υποψηφιότητες για Grammy παρά για Όσκαρ. Η Ακαδημία δεν του έδωσε ποτέ μια πραγματική ευκαιρία, παρά τις καταπληκτικές ερμηνείες του σε ταινίες όπως το «Τρούμαν Σόου» και η «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού».

Τζέιμς Ντιν

Ο Ντιν έπαιξε σε τρεις ταινίες όλες κι όλες και θα μπορούσε να έχει πάρει Όσκαρ και για τις τρεις. Ήταν υποψήφιος για τις δύο, τον «Γίγαντα» και το «Ανατολικά της Εδέμ», το οποίο και βγήκε τους κινηματογράφους λίγο πριν ο ηθοποιός σκοτωθεί, το 1955.

Μισέλ Φάιφερ

Η Φάιφερ κέρδισε τρεις υποψηφιότητες για τις «Επικίνδυνες Σχέσεις» (1988), «The Fabulous Baker Boys» (1989) και το «Love Field» (1992). Δεν κέρδισε όμως ποτέ…

Μέρλιν Μονρόε

Μια από τις εμβληματικότερες ηθοποιούς όλων των εποχών, η Μονρόε δεν κέρδισε ποτέ μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Κάποιες από τις ταινίες στις οποίες έπαιξε, όπως το «Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές» (1953), «Πώς να παντρευτείτε έναν εκατομμυριούχο» (1953) και «Μερικοί το προτιμούν καυτό» (1959), θεωρούνται κλασικές, αλλά η ίδια δεν ήταν ποτέ αρκετά καλή για την Ακαδημία.

Γούντι Χάρελσον

Τρεις υποψηφιότητες έχει ο Χάρελσον και τρεις ήττες. Ο ίδιος μάλλον δεν στενοχωριέται πολύ, έτσι κι αλλιώς δεν είναι ο τύπος που πολυενδιαφέρεται για τα βραβεία και επίσης οι ταινίες του έχουν φέρει πάνω από 3 δισεκατομμύρια σε εισπράξεις, είναι κι αυτό ένα βραβείο: Του κοινού.

Μία Φάροου

Μπορεί να έπαιξε στο κλασικό «Το μωρό της Ρόζμαρι» και όχι μόνο, αλλά δεν πήρε ποτέ ούτε μια υποψηφιότητα. Έχει κερδίσει, όμως, τρία βραβεία Bafta και μια Χρυσή Σφαίρα.

Έντουαρτ Νόρτον

«American History X», «Fight Club» και «Birdman» είναι τρεις μόνο από τις ταινίες οι οποίες θα μπορούσαν άνετα να έχουν χαρίσει ένα Όσκαρ στον Νόρτον, έναν από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Σάμιουελ Τζάκσον

Ο Τζάκσον έχει μια υποψηφιότητα στο ενεργητικό του, για το «Pulp Fiction» (1995). Παρότι δεν πήρε ποτέ Όσκαρ, είναι ένας από τους ηθοποιούς του οποίου οι ταινίες έχουν τεράστιες εισπράξεις, πάνω από 12 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Ανέτ Μπένινγκ

Λίγες ηθοποιοί δουλεύουν τόσο πολύ και σκληρά όσο η Μπένινγκ. Πέρα από την αξιοσημείωτη παρουσία της στο θεατρικό σανίδι, έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες που της χάρισαν τρεις υποψηφιότητες, αλλά καμία βράβευση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ